Friday , April 19 2024

Romania invinge Cehia in Fed Cup. Dublu victorios Begu/Niculescu

Irina Begu si Monica Niculescu au castigat ultima partida a intalnirii Romania – Cehia, la Ostrava, echipa noastra castigand cu scorul de 3-2 in turul I al Grupei Mondiale I din Fed Cup.

Scorul a fost 6-7, 6-4, 6-4.

Primul set al intalnirii de la Ostrava a fost unul foarte echilibrat, in care cele doua cupluri s-au studiat la inceputul partidei, s-a mers cap la cap pe majoritatea duratei acestei manse, iar experienta si locul ocupat de cuplul ceh mai mult nu s-au vazut comparativ cu entuziasmul perechii din Romania.

Dar a fost un set care pana la urma a fost castigat pe merit de Krejcikova si Siniakova, liderele mondiale la dublu, care in tiebreak si-au asumat responsabilitatile si au castigat cu un categoric 7-2.

Multa lume le vedea de la acest moment pe fetele noastre victime sigure in fata rivalelor lor de la Ostrava, insa ele si-au revenit rapid dupa dezamagirea din tiebreak, au facut break din primul game al setului 2, un break pe care l-au mentinut apoi pe toata durata mansei, una castigata in final cu un 6-4 entuziasmant.

Monica Niculescu a avut o inima mare de tot in acest meci, a compensat de multe ori greselile facute de Irina Begu, greseli facute poate dintr-o prea mare dorinta de a inchide uneori punctul prea repede, asa ca cele doua s-au completat de cele mai multe ori minunat pe parchetul salii din Cehia, una arhiplina, in care zecile de fani romani au facut spectacol.

Iar setul 3, decisivul decisivului, a inceput la fel ca in setul 2, cu un break din primul game pentru fetele noastre, Begu si Niculescu, care pareau ca arata pe punct ce trece un tenis de o calitate si mai buna, mereu mai buna.

ziare.com

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …