Monday , July 22 2024

România este reprezentată de șapte suceveni la Campionatul European de handbal masculin pentru tineret

doi dintre ei, Cătălin Zarițchi și Daniel Stanciuc, vor împărți banderola de căpitan al naționalei la turneul final din Slovenia. În meciul de debut, “tricolorii” vor înfrunta astăzi, de la ora 15.30, reprezentativa Norvegiei

România mizează pe șapte suceveni la turneul final al Campionatului European de handbal masculin pentru tineret ce debutează astăzi, 10 iulie, în Slovenia.

Este vorba despre portarul Dragoș Podovei, extremele Cătălin Zarițchi și Sorin Grigore, interul Codrin Radu, centrul Bogdan Niculaie și pivotul Alexandru Focșăneanu, toți șase de la CSU Suceava, și de coordonatorul Daniel Stanciuc, de la Dinamo.

Doi dintre aceștia vor fi capitanii “tricolorilor” la competiția din Slovenia: Cătălin Zarițchi, ales de coechipieri, și Daniel Stanciuc, desemnat de staff-ul tehnic al naționalei.

Cei doi sunt prieteni, au crescut împreună la CSU Suceava, iar anul trecut au participat la programul “Respect Your Talent” – parte din EHF Master Plan 2020-2027.

România a fost repartizată în Grupa D a Campionatului European pentru tineret, acolo unde va întâlni Norvegia (10 iulie – ora 15.30), Ungaria (11 iulie – ora 20.00) și Cehia (13 iulie – ora 13.00).

“Avem încredere în planul tactic pentru că am avut multe meciuri bune care pot spune că ne-au ridicat mult moralul. Ca mentalitate, urmează o perioadă cu care nu ne-am mai întâlnit până acum, dar cred că prin forța grupului vom trece peste emoțiile de acolo. Atât eu, cât și colegii mei, credem în șansa noastră și cred că putem face un rezultat foarte bun”, a declarat Cătălin Zarițchi.

“Trebuie să abordăm meciurile cu încredere și curaj. Ştim că așteptările sunt mari, dar asta nu aș vrea să cadă pe umerii jucătorilor ca o presiune și să avem momente când ne pierdem concentrarea și să deviem de la planul de joc, pentru că adversarii vor specula aceste momente. Am încredere deplină în jucători, în staff-ul tehnic și sperăm ca împreună să ne îndeplinim un prim obiectiv la acest Campionat, acela de calificare la Campionatul Mondial’’, a adăugat selecționerul naționalei de tineret a României, Adrian Petrea. (D.C.)

Vezi si

Echipa olimpică a României s-a îmbarcat spre Paris: 107 sportivi vor concura în 18 sporturi olimpice

Echipa Olimpică a României a plecat duminică la Paris, pentru a participa la Jocurile Olimpice, …