Saturday , April 20 2024

Romania este noua campioana mondiala universitara la handbal

handbal univ

Echipa nationala masculina a Romaniei la handbal a cucerit medalia de aur la CM universitar de la Malaga, Spania, dupa o finala in care a invins nationala din Coreea de Sud, scor 28-20.

Baietii nostri trecusera in semifinale de tara gazda, Spania, scor 29-26, iar in faza grupelor castigasera 2 partide, 30-26 cu Portugalia si 29-28 chiar cu asiaticii din Coreea.

Singurul esec din grupe venise cu Egipt, 27-28, in ultima partida.

Medalia de aur a baietilor se adauga celei de argint a fetelor, fete care au fost invinse sambata in marea finala de tara gazda, Spania, scor 14-20.

Iata care a fost lotul Romaniei de la CM, lot al carui antrenor principal a fost Ion Mihaila: Ionut Iancu, Darius Makaria – portari; Andrei Bejinariu, Ionut Nistor-Ionita, Bogdan Moisa, Ciprian Sandru, Robert Militaru, Cosmin Capota, Nicolae Ungureanu, Alexandru Budui, Demis Grigoras, Adrian Rotaru, Mihail Huta, Dumitru Tudorancea – jucatori.

Pentru Romania a inceput acum o alta competitie majora a handbalului mondial, CM de handbal feminin tineret U20 de ani, unde Romania a bifat duminica o victorie in primul joc, 43-21 cu selectionata Kazahstanului.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …