Tuesday , March 19 2024

România – Elveția, în Fed Cup: S-au stabilit jucătoarele și meciurile. Cîrstea, supărată

Căpitanul nejucător Florin Segărceanu a nominalizat-o pe Irina Begu, locul 38 WTA, pentru meciurile de simplu ale întâlnirii România – Elveţia, contând pentru barajul de promovare/menţinere în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei, deşi Sorana Cîrstea, locul 34 WTA, este numărul 2 român, conform clasamentului WTA.

fed cup

Conform deciziei lui Segărceanu, Simona Halep ar urma să joace şi la dublu, însă perechile pot fi schimbate până la ora meciului de duminică.

Simona Halep, locul I WTA, şi Viktorija Golubic, locul 115 WTA, se vor întâlni, sâmbătă, de la ora 13:00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în primul meci al întâlnirii România – Elveţia. Această partidă va fi urmată de meciul dintre Irina Begu, locul 38 WTA, şi Timea Bacsinszky, locul 46 WTA.

Duminică, partidele se vor desfăşura după următorul program, începând cu ora 12:00:

Simona Halep – Timea Bacsinszky;
Irina Begu – Viktorija Golubic;
Irina Begu/Simona Halep – Patty Schnyder/Jil Teichmann
Sorana Cîrstea s-a declarat surprinsă de faptul că nu va evolua în partidele de simplu, scrie digisport.ro.

„Mă așteptam să joc. Era prima idee, însă căpitanul decide. Eu mereu am venit la Fed Cup și nu a contat că am fost prima, a doua, a patra. Sunt aici, dacă echipa are nevoie să joc, joc. Dacă echipa are nevoie să bat din palme, bat din palme”, a declarat Sorana Cîrstea.

Reacţia lui Florin Segărceanu nu s-a lăsat mult aşteptată. „E un raționament din punct de vedere tactic. Acest teren e un pic mai bun pentru stilul de joc al Irinei. Nu ne gândim că vom câștiga primele 3 meciuri. Le abordăm cu aceeași atenție pe toate 5”, a afirmat căpitanul nejucător, Florin Segărceanu.

Simona Halep a comentat și ea decizia lui Florin Segărceanu. „Nu știu cum o ia fiecare, dar Irina are un joc complet pe zgură. Așa a considerat domnul Segărceanu și cu siguranță s-a gândit la acest lucru. A analizat toate momentele din această săptămână și din acești ani. Sper să fie o decizie bună. Sper să câștigăm ambele meciuri de sâmbătă și mai vedem”.

In clasamentul WTA Power Ranking pe zgura, Irina Begu este pe locul 10 mondial, iar Simona pe 1.

Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup by BNP Paribas.

Întâlnirea dintre România şi Elveția, meci din play-off-ul Grupei Mondiale, are loc în perioada 21-22 Aprilie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

Vezi si

Iubitul Arynei Sabalenka, fost hocheist de performanță, a murit la 42 de ani

Belarusul Konstantin Koltsov, fost jucător profesionist de hochei pe gheață și iubit al jucătoarei de …