Friday , April 19 2024

Romania, doar un egal, 1-1, in amicalul cu Congo

romania

Nationala Romaniei nu a reusit decat o remiza, scor 1-1, in amicalul cu reprezentativa Republicii Democrate Congo.

Stanciu a deschis scorul pentru “tricolori”, iar Jeremy Bokila, fostul varf de la Petrolul, a egalat pentru congolezi pe final.

Primul meci de pregatire din seria celor trei pe care nationala noastra le disputa inainte de Euro 2016 nu a fost unul tocmai reusit, elevii lui Anghel Iordanescu incurcandu-se de un adversar modest.

“Generalul” a surprins inca dinaintea fluierului de start, folosindu-l din primul minut pe Denis Alibec, atacantul pe care ameninta voalat ca nu il va lua la turneul final din Franta.

Varful Astrei nu a repetat insa de aceasta data evolutiile foarte bune din Liga 1, astfel ca a fost inlocuit in partea secunda.

Unicul gol al Romaniei a fost inscris in prima repriza de Nicusor Stanciu, acesta marcand cu un sut din afara careului dupa o gafa uriasa a congolezilor, care au pierdut balonul in propria jumatate de teren.

Africanii, aflati pe locul 51 in ierarhia FIFA, nu au renuntat si au presat pana la final, iar insistenta lor s-a dovedit inspirata.

In minutul 87, Hora a pierdut mingea in propria jumatate de teren, balonul a fost centrat in careul Romaniei, de unde Bokila a trimis la coltul lung, din cadere, din fata lui Sapunaru.

Pentru “tricolori” urmeaza alte doua jocuri de pregatire, pe 29 mai contra Ucrainei si pe 3 iunie contra Georgiei.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …