Friday , April 19 2024

România a remizat în deplasare cu Macedonia de Nord, scor 0-0, şi se menţine pe locul 3 în grupa J a preliminariilor CM

Echipa națională a României a remizat, 0-0, în compania reprezentativei Macedoniei de Nord, în preliminariile zonei europene a Campionatului Mondial din Qatar 2022. După acest rezultat România ocupă locul 3, cu 9 puncte, în Grupa J, condusă categoric de Germania, cu 15 puncte.

România a fost dominată teritorial, dar și la ocazii de poartă, în prima repriză, în care Macedonia de Nord a avut o posesie de 60% și 7 șuturi pe poartă, în comparație cu unul singur al tricolorilor.

Singura ocazie importantă a României în prima parte a meciului i-a aparținut lui Sorescu, care a șutat periculos din careu, punându-l la încercare pe portarul advers, care a respins cu dificultate.

La 6 minute după revenirea de la vestiare, Florin Niță are o intervenție providențială, scoțând cu un reflex foarte bun mingea deviată, șutată de Elmas.

Tricolorii ajung greu în posesia balonului și cu atât mai mult în fața porții adverse, macedonenii dominând steril, fără să își creeze faze clare de poartă.

Românii au o nouă ocazie de a marca, în minutul 72. Șutul de la mare distanță al lui Răzvan Marin a fost respins în față de portarul advers, mingea ajunsă la Cordea fiind trimisă din poziție ideală pe lângă poartă. Ulterior, asistentul de margine a indicat o poziție de offside.

O eventuală victorie ar fi adus România pe locul secund în Grupa J, dar meciul s-a încheiat 0-0, fiind al treilea meci consecutiv fără gol primit de echipa condusă de Mirel Rădoi.

În celelalte meciuri ale grupei, Armenia a încheiat, surprinzător, la egalitate, cu Liechtenstein, pe teren propriu, scor 1-1, iar Germania a învins Islanda, în deplasare, cu 4-0.

Clasamentul grupei J

  1. Germania – 15 p
    2. Armenia – 11 p
    3. România – 9 p
    4. Macedonia de Nord – 8 p
    5. Islanda – 4 p
    6. Liechtenstein – 1 p

Pentru România urmează în luna octombrie meciurile cu Germania, în deplasare (8 octombrie), și cu Armenia, pe teren propriu (11 octombrie). (Mediafax)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …