Thursday , April 25 2024

România a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European de tineret

Emil Sandoi, dezamagit de prestatia tinerilor tricolori

Reprezentativa de tineret a României a ratat, marţi, calificarea la turneul final al Campionatului European din Danemarca, după ce a terminat la egalitate, scor 0-0, partida susţinută, la Botoşani, în compania Angliei, în returul play-off-ului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În tur, reprezentativa Angliei s-a impus cu scorul de 2-1. În urma acestui rezultat, echipa de tineret a Angliei s-a calificat la turneul final din 2011 ce va avea loc în Danemarca.

România: 1. Lung – 2. Râpă (13. Chiricheş ’62), 5. Găman, 3. Papp, 4. Bărboianu – 8. Gardoş, 6. Bicfalvi – 10. Torje, 11. Sburlea, 7. Hora (18.Gângioveanu ’77) – 9. Alexe (14. Rusescu ’73). Antrenor: Emil Săndoi.

Anglia: 1. Fielding – 2. Mancienne, 5. Smalling, 6. Jones, 3. Bertrand – 4. Muamba, 8. Henderson – 7. Cleverley, 10. Sturridge (12. Lansbury ’62), 11. Rose (15. Cork ’82) – 9. Welbeck (18. Delfouneso ’90). Antrenor: Stuart Pierce.

Cartonaşe galbene: Găman ’74 / Rose ’40, Mancienne ’42, Sturridge ’62, Cleverley ’69.

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Franţa, condusă la centru de Fredy Fautrel, ajutat la cele două linii de Cyril Gringore şi Nicolas Pottier, în timp ce arbitru de rezervă a fost Jean-Charles Cailleux.

La partida disputată pe stadionul Municipal din Botoşani au asistat aproximativ 7.000 de spectatori.

N Emil Săndoi: Sunt bulversat, îmi pare rău pentru această ratare

Antrenorul naţionalei de tineret, Emil Săndoi, s-a declarat “bulversat” de ratarea calificării la Campionatul European, apreciind că rezultatul de egalitate înregistrat în partida retur cu Anglia, scor 0-0, este “dureros şi nedrept” şi că echipa tricoloră s-a ridicat la nivelul adversarului.

“Este un rezultat dureros şi cred că nedrept, până la urmă. Golul pe care l-am primit în Anglia, dintr-un fault clar la Găman şi-a spus cuvântul asupra calificării. La 1-1 în Anglia, eram calificaţi în acest moment. Eu cred că ne-am ridicat la valoarea adversarului, le-am pus probleme, ne-am creat situaţii de gol, dar nu am reuşit să le finalizăm. Băieţii au dat dovadă de un devotament ieşit din comun şi au depus un efort fantastic. Să joci la patru zile într-un asemenea ritm nu este uşor. Este adevărat că pe final de joc am căzut fizic, ne-am pierdut din luciditate şi ocaziile au întârziat să apară”, a spus Săndoi pentru TVR 1.

Întrebat dacă va continua să conducă naţionala de tineret şi după ratarea calificării, Săndoi a spus: “Voi avea o discuţie cu oficialii federaţiei şi vom vedea. În acest momente sunt bulversat şi îmi pare rău pentru această ratare”.

În tur, reprezentativa Angliei s-a impus cu scorul de 2-1. În urma acestui rezultat, echipa de tineret a Angliei s-a calificat la turneul final din 2011 ce va avea loc în Danemarca.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …