Friday , March 29 2024

Romania a mers la Jocurile Olimpice cu un echipament contrafacut

In ceea ce se anunta a fi cea mai slaba participare la Jocurile Olimpice din ultimii 50 de ani, Romania a mers la Rio cu un echipament contrafacut, de o calitate indoielnica.

echipament olimpiada

Fara sa spuna ca echipamentul este scuza pentru parcursul modest din ultimele doua zile, mai multi sportivi au acuzat, sub protectia anonimatului, ca au avut o problema in plus la Rio.

Echipamentul Kappa pe care sportivivii il folosesc in actiunile oficiale (tricouri, bluze si treininguri oficiale) a cedat dupa doar cateva zile, conform dezvaluirilor facute de  jurnalistul Catalin Tolontan. Sportivii poarta acest echipament in actiunile oficiale, in timp ce in concursuri il folosesc pe cel personal.

In ce au constat problemele? Inscriptiile cu “Team Romania” s-au rupt, in timp ce alte tricouri s-au largit sau s-au decolorat, aratand de parca ar fi fost folosite cateva luni intregi.

Echipamentul este produs de firma italiana Kappa, insa pe etichete apare numele unei alte companii: Sol’s Europe din Franta.

COSR a ales aceasta firma de echipament prin licitatie, totul fiind intermediat de compania Pax Creative.

Reprezentantii Pax Creative au admis ca Romania a mers la Rio cu un echipament oficial contrafacut, dar spun ca au aflat prea tarziu de aceasta problema.

Livrarea echipamentului s-a facut pe 7 iulie, cu mai putin de o luna inaintea plecarii la Rio, astfel ca am ajuns in situatia in care ori mergeam la Rio cu echipament contrafacut, ori nu mai mergeam deloc cu echipament, sustine Sabina Dumitrache, reprezentant Pax Creative.

“Am lucrat ani de zile cu multe firme de prestigiu in lumea sportului si nu am crezut niciodata ca o companie precum Kappa se poate compromite in asemenea hal! Este incredibil! Noi am semnalat imediat dupa receptie defectele pe care le-ati descris si ilustrat si dumneavoastra. Am scris imediat distribuitorului zonal Kappa din Serbia si le-am spus ca firma Kappa se va face de ras.

Am trimis imediat, luni, 11 iulie, o adresa catre ei. Ne-au raspuns greu, dar au admis problemele. Oricum, nu ne trimisesera tot. Am receptionat restul echipamentului sportivilor pe 12 iulie”, a spus Dumitrache pentru Tolo.ro.

Dumitrache a mentionat ca echipamentul in sine este unul Kappa, insa nu a trecut prin toate etape pentru a fi unul de calitate.

“Materialele sunt de calitate. Dar probabil ca au subcontractat undeva tot in Italia si etapa de curatare si de finisare n-a mai fost deloc facuta. Din cauza timpului restrans. Dar asta nu ne intereseaza pe noi. Ne-au livrat echipament sportiv fara calitatea Kappa”, a mentionat Dumitrache.

In acest moment, firma Pax Creative a anuntat ca va incerca sa obtina despagubiri pentru situatia creata.

130 de mii de euro a costat echipamentul oficial al Romaniei pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …