Friday , March 29 2024

România a învins Ungaria la campionatul European de Tineret. Măţan – Arbitrajul a fost dezastruos

Echipa națională de tineret a României a învins sâmbătă seara reprezentativa similară a Ungariei cu scorul de 2-1, cu goluri le înscrise de Mățan și Pașcanu. Ungaria jucat mai bine de o repriză în 10 oameni.

Tricolorii mici au reușit sâmbătă seara să învingă în cel de al doilea meci de la Campionatul European U21 echipa de tineret a Ungariei cu scorul de 2-1, relateaza Mediafax.

În prima repriză cele două echipe au jucat pe contre, înregistrându-se ocazii importante la ambele porți. Andrei Vlad a avut două intervenții providențiale la șuturile maghiarilor, respingând de fiecare dată in extremis de la vinclu.

Tricolorii au ratat la rândul lor deschiderea scorului, de două ori prin Moruțan și o dată prin Ganea. In minutul 42 maghiarii au rămas în 10 oameni, după ce Szoke a fost eliminat după al doilea cartonaș galben.

În minutul 50 arbitrul partidei a refuzat un penalty, în urma unui fault asupra lui Ciobanu. Maghiarii au deschis scorul în minutul 56 prin Csonka.

Replica tricolorilor dă rezultate în minutul 69, când Alexandru Mățan a driblat doi adversari și a șutat la colțul lung., pentru 1-1.

Golul victoriei i-a aparținut lui Alex Pașcanu, care a marcat din careul mic, la capătul unui corner.

Vlad a avut o intervenție decisivă în ultimul minut de joc și România a învins cu 2-1, acumulând 4 puncte în clasamentul grupei.

După 1-1 cu Olanda în debutul competiţiei, România va întâlni în ultimul meci Germania, pe 30 martie, pe aceeaşi arenă (19:00).
Ungaria, care a pierdut meciul de debut (0-3 cu Germania), este eliminată din competiţie, urmând să joace contra Olandei pe 30 martie.
Faza grupelor CE 2021 se desfăşoară în perioada 24-31 martie, iar primele două clasate în fiecare grupă se vor califica la turneul Final 8, care e programat între 31 mai şi 6 iunie, în aceleaşi ţări, Slovenia şi Ungaria.

Măţan – Arbitrajul în meciul cu Ungaria a fost dezastruos, în viaţa mea nu am văzut aşa ceva

Fotbalistul echipei naţionale de tineret, Alexandru Măţan, a declarat, sâmbătă seara, într-o conferinţă de presă online desfăşurată la Budapesta, că arbitrajul din meciul cu Ungaria, câştigat de România cu 2-1, în Grupa A a Campionatului European U21, a fost unul dezastruos, el precizând că nu a mai văzut niciodată asemenea greşeli.

“Nu sunt eu în măsură să judec arbitrajul, dar azi a fost unul dezastruos. Îmi cer scuze că spun asta. Cred că numai eu am avut câteva faze, centram într-un jucător adversar şi arbitrul dădea aut de poartă în loc de corner pentru noi. În viaţa mea nu am văzut aşa ceva, un arbitraj atât de slab”, a afirmat Măţan.
“România cu Ungaria este un derby, toţi ştim asta. Probabil ei au intrat mai bine în meci, au fost mai agresivi. Timp de cinci minute după ce am primit gol am fost în şoc. Ne uitam unii la alţii şi nu ne venea să credem. Dar apoi am reuşit să intrăm din nou în meci, să ne concentrăm, pentru că mai erau vreo 20 de minute şi aveam timp. Mă bucur că băieţii au crezut până la final şi am reuşit să câştigăm”, a adăugat mijlocaşul formaţiei americane Columbus Crew.
El a precizat că se gândeşte chiar la o victorie cu Germania, în ultima partidă din faza grupelor. “Cu Germania va fi un meci dificil, la fel ca şi cu Olanda. Dar nu ne este frică. Am arătat şi cu Olanda că putem să punem probleme granzilor şi, de ce nu, ne gândim şi la o victorie. Însă şi un rezultat de egalitate ne califică”, a explicat Măţan, citat de Agerpres.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …