Thursday , April 25 2024

România a învins Turcia cu 2-0 în meci amical. Contra/vs/Lucescu

nationala

Naționala de fotbal a României a învins reprezentativa Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, într-un meci amical. România a jucat cu Turcia, la Cluj, într-un amical care a început la ora 20:15. Tricolorii și-au testat forţele în faţa echipei antrenate de cel mai mare tehnician român, Mircea Lucescu, scrie digisport.ro.

Acesta este al treilea meci al lui Cosmin Contra pe banca României. El i-a mai condus pe tricolori în dubla cu Kazahstan (3-1) şi Danemarca (1-1).

Mircea Lucescu a dezvăluit că el a fost cel care a insistat pentru ca amicalul dintre România şi Turcia să aibă loc.

„Dacă nu am putut s-o conduc de pe margine, măcar să o pot întâlni pe terenul de joc. Ştiţi foarte bine că am fost scos de la echipa României după 4-0 cu Austria. Eraţi mici când am fost înlăturat de la naţională”, a comentat Il Luce.

Budescu a declarat că e onorat să evolueze împotriva lui „Il Luce”. „O să fie ceva extraordinar, nu în fiecare zi joci împotriva dânsului. Oricine ar dori să joace cu el sau împotriva lui. Noi sperăm să ne facem jocul, să facem un meci bun. E important acest lucru”, a declarat mijlocaşul celor de la FCSB.

Contra (41 de ani) are numai cuvinte de laudă pentru omologul său de pe banca Turciei. Îl consideră un exemplu demn de urmat pentru toți antrenorii tineri. Înaintea „dublei amicale”, tehnicianul României nu a gândit o strategie comună. Preferă să ia meciurile pe rând, iar acum cel cu Turcia este cel mai important pentru el.

„Eu sper să fie începutul pentru ambele echipe. Sper să ne vedem în 2020 la turneul final. Ar fi o bucurie pentru ambele reprezentative. Mircea Lucescu e cel mai mare antrenor român, cu rezultate extraordinare. E un exemplu de urmat pentru antrenorii tineri. Întotdeauna e bine să te duelezi cu astfel de antrenori. Nu m-am gândit la două formule. Am meciul de mâine, după care mă gândesc și la cel cu Olanda. Cel mai important e meciul de mâine”, a spus Cosmin Contra, la conferința de presă de miercuri.

Lucescu senior a remarcat 3 jucători din lotul lui Cosmin Contra. Este vorba despre Nicușor Stanciu, Alex Chipciu și Ciprian Tătărușanu.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …

One comment

  1. Echipa nationala de fotbal a Romaniei obtine rezultate pozitive, numai in meciurile amicale si/sau fără miza.