Wednesday , April 24 2024

România a învins cu mari emoții Macedonia de Nord. Rădoi: Puteam să pierdem în 2 minute ceea ce am realizat în 60 de minute

România a învins joi seara Macedonia de Nord la debutul în preliminariile de calificare la Campionatul Mondial din Quatar 2022. Valentin Mihăilă a debutat la echipa națională de seniori cu un gol de excepție de la 25 de metri. Tricolorii au condus cu 2-0, au fost egalați, dar Ianis Hagi a înscris golul victoriei în minutul 86. Urmează meciul cu Germania, duminică. Nemții au trecut fără emoții de Islanda,scor 3-0.

Tricolorii naționalei de seniori au învins Macedonia de Nord cu scorul de 3-2, joi seara, în prima partidă a Grupei J, din preliminariile de calificare la Cupa Mondială din 2022. Cu Mirel Rădoi pe bancă, revenit după ce ultimele două teste Covid-19 au dat rezultat negativ, România a practicat un joc ofensiv, pe alocuri ușor riscant.

Macedonia de Nord a avut chiar câteva ocazii importante în prima repriză, Nestorovski, Pandev și Elmas ratând câteva ocazii importante.

În minutul 11, Florinel Coma a cerut să fie înlocuit, Valentin Mihăilă luându-i locul și debutând în tricoul naționalei de seniori.

România a deschis scorul în minutul 28, prin Florin Tănase, care a primit o pasă excelentă de la Chiricheș și a șutat la colțul lung, cu sânge rece, reușind primul gol din postura de internațional.

Repriza secundă a debutat cu golul lui Mihăilă, care a marcat primul său gol la naționala de seniori, cu un șut de excepție de la aproximativ 25 de metri.

Meciul a căpătat o turnură dramatică, după ce oaspeții au reușit să egaleze în doar 2 minute, prin Ademi și Trajkovski, cu goluri marcate în minutele 83 și 84.

Golul victoriei a fost marcat de Ianis Hagi, intrat în minutul 76, fiind și pentru el prima reușită la națională.

În minutele suplimentare de joc, oaspeții au mai marcat un gol, anulat însă pe motiv de offside.

Rădoi: Puteam să pierdem în 2 minute ceea ce am realizat în 60 de minute

Selecționerul Mirel Rădoi a apreciat joi seara, în cadrul conferinței de presă, că meciul cu Macedonia de Nord a fost unul dificil. „Nu o spun pentru că am primit două goluri în două minute, ci pentru că am întâlnit o echipă foarte bună, o echipă calificată la Euro, cu jucători de mare calitate, cu un antrenor care a analizat foarte bine adversarul, din punct de vedere tactic.”, a declarat în debutul conferinței de presă Mirel Rădoi. Acesta a ținut să îl felicite pe Goran Pandev, considerând că în cariera sa de jucător și, chiar de antrenor, nu a întâlnit un jucător de valoarea lui. „Merită toate felicitările mele pentru cariera lui și pentru felul în care s-a exprimat în seara asta.”, l-a lăudat tehnicianul român.

Analizând mai detaliat partida cu Macedonia de Nord, Mirel Rădoi a declarat: „A fost un meci care a părut ușor și la îndemâna noastră, la 2-0. Am avut chiar câteva ocazii de a majora scorul, după care adversarul a realizat că nu are nimic de pierdut, gândindu-se că în momentul în care va marca un prim gol, va putea să beneficieze de alte ocazii, ceea ce s-a și întâmplat. Noi am avut două minute în care nu am putut să reacționăm, chiar dacă am văzut că o parte din jucători au încercat să îi încurajeze pe ceilalți. A venit apoi un moment în care am avut posesia 30-40 de secunde și am reușit să ne calmăm puțin, pentru a putea să revenim după câteva minute cu acel gol. Puteam să pierdem în două minute ceea ce am realizat foarte bine în 60 de minute. Am întâmpinat niște probleme în momentul în care adversarul a transformat linia de trei fundași în patru, și au început să paseze foarte bine între linii, creându-ne probleme foarte mari, cu o superioritate centrală 3 contra 2, deoarece noi a trebuit să trimitem mijlocașii de bandă foarte larg.”

Făcând referire la adversar, Rădoi a insistat asupra faptului că România a câștigat împotriva unei echipe care e calificată la Euro și s-a arătat îngrijorat de faptul că echipa sa a primit atât de ușor cele două goluri.

„Am făcut un joc bun până la primirea golurilor, am avut și momente mai slabe când ne-am lăsat dominați, dar era normal, pentru că din punct de vedere fizic nu puteam să stăm mereu în jumătatea adversarului. Dar nu mă așteptam să luăm golurile atât de ușor și, mai ales, două într-un minut.”, a mai spus în analiza sa selecționerul, amintind că această problemă a apărut și la meciurile cu Belarus sau Irlanda de Nord.

„E doar o cădere din punct de vedere mental, pentru că ne-am gândit că meciul este terminat, este foarte ușor, că mai putem marca șu alte goluri, iar în momentul în care am primit gol nu am mai știut să reacționăm.”, a apreciat Rădoi, spunând că Răzvan Marin și Vlad Chiricheș au încercat să-și încurajeze colegii în acele momente.

„Eu am mai trecut prin asta, la momentul Middlesbrough” a amintit Rădoi. „Dar în momentul acela simți că creierul nu te ajută. Deci, din punctul meu de vedere e doar o problemă mentală.” ( Mediafax)

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …