Thursday , April 25 2024

România a făcut cel mai bun meci al preliminariilor CM Quatar 2022 învingând Islanda cu 2-0

Reprezentativa națională de fotbal a României a învins joi seara Islanda, scor 0-2 (0-0), într-un meci contând pentru Grupa J a preliminariilor, pentru calificarea la Campionatul Mondial din Quatar 2022. În urma acestei victorii, echipa condusă de Mirel Rădoi acumulează 6 puncte din 4 meciuri.

După 4 înfrângeri consecutive, tricolorii reușesc să obțină o victorie importantă, având în teren doi debutanți, pe Andrei Rațiu (Huesca/Spania), din postură de titular, și pe Jovan Markovic (Universitatea Craiova), care a intrat în locul lui Denis Alibec, în minutul 76.

Elevii lui Mirel Rădoi au început bine, practicând un joc ofensiv din primele minute ale jocului. Prima ocazie importantă i-a aparținut lui Deian Sorescu, care a șutat peste transversală, în minutul 5.

Islandezii au replicat, Niță reținând în minutul 19 o lovitură de cap trimisă de Vidar Orn Kjartansson, același jucător fiind aproape de a marca peste doar 7 minute, tot cu o lovitură de cap, ce a trecut puțin peste poartă.

Niță a fost din nou la post, respingând șutul periculos al lui Birkir Bjarnason, din minutul 31.
Ultimele faze importante de poartă ale primei reprize au aparținut tricolorilor, șuturile lui Dragoș Nedelcu și Dennis Man fiind reținute de portarul islandez.

România a deschis scorul în debutul reprizei secunde, prin Dennis Man. Nicolae Stanciu a inițiat o acțiune personală în marginea careului islandez, șutul său, deviat de un fundaș advers, ajungând cu șansă la Man, care a șutat din prima în poarta nordicilor.

Nicolae Stanciu a securizat victoria cu golul marcat în minutul 83, dintr-o situație suspectă de offside, ce nu a putut fi verificată cu sistemul VAR, la a cărui utilizare s-a renunțat înainte de meci, din motive tehnice.

În urma victoriei de joi seara, România acumulează 6 puncte, cu care rămâne pe poziția a 4-a în clasamentul Grupei J.

În celelalte meciuri din grupă Armenia și Macedonia de Nord au remizat 0-0, iar Germania a învins în deplasare pe Liechtenstein, cu 2-0.

Naționala tricoloră urmează să joace duminică, la București, să joace cu Liechteinstein, iar miercuri se va deplasa în Macedonia de Nord (Mediafax)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …