Thursday , March 28 2024

Roland-Garros: Simona Halep, traseu complicat. Ostapenko în turul 3, Iga Swiatek în optimi

Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie 19, va evolua împotriva croatei Ana Konjuh (66 WTA) în primul tur al turneului de la Roland Garros, conform tragerii la sorţi care a avut loc joi.

Pe aceeaşi parte a tabloului se află şi favorita principală, poloneza Iga Swiatek, pe care Halep o poate înâlni în optimi. Swiatek va juca în primul tur cu o sportivă din calificări. Dacă va trece de primele două tururi (belgianca Zanevska sau chinezoaica Zheng în turul 2), Simona Halep ar putea să o întâlnească apoi pe letona Jelena Ostapenko, favorită 13, înaintea unei eventuale confruntări cu Swiatek.

Ulterior, în sferturi, pentru Simona Halep ar urma un meci mai lejer, cel puțin pe hârtie, cu una dintre favoritele Jessica Pegula sau Karolina Pliskova.

Pe aceeași jumătate de tablou cu Simona Halep se mai află Paula Badosa, a treia favorită, și bielorusa Aryna Sabalenka, adversare de temut cu care Halep ar putea juca în semifinale.

În schimb, într-o eventuală finală, românca ar putea da peste Barbora Krejcikova, deținătoarea trofeului, Ons Jabeur, Maria Sakkari, Garbine Muguruza, Victoria Azarenka sau chiar Emma Răducanu.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …