Thursday , April 25 2024

Roland-Garros. Încep sferturile de finală: Nadal – Djokovic și Alcaraz – Zverev

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, şi spaniolul Rafael Nadal, numărul 5 mondial, vor fi adversari marți seară în sferturile de finală ale turneului de la Roland-Garros, în care s-au calificat duminică.

Organizatorii au programat meciul Nadal – Djokovic în sesiunea de seară, nu înainte de ora 21.45 (ora României), duelul mult așteptat putând fi vizionat pe Eurosport, la TV, sau pe Eurosport Player.

În acest sezon, Nadal, care suferă de sindromul Muller-Weiss, ce antrenează o necroză a osului navicular, fiind o maladie rară și incurabilă, a pierdut meciuri importante pe zgură, iar ritmul de joc este încă departe de așteptări.

În plus, se va juca noaptea, de la 21:45 (ora României), iar condițiile vor fi mai aproape de ceea ce-și dorește sârbul decât de ce și-ar fi imaginat ibericul (condițiile de la Paris influențează enorm jocul – pe soare, mingea sare suficient de mult sub topspinul de forehand al lui Rafa și îi aventajează jocul, în timp ce noaptea sau dacă e mai frig terenul e greu, la fel și mingea și va fi avantajat Djokovic).

Nole a trecut categoric de Rafa în semifinalele din 2021 de la Roland Garros, sârbul fiind de altfel singurul jucător care se poate lăuda că l-a învins de două ori pe iberic pe zgura pariziană (2015, 2021). De-a lungul timpului, Djokovic și Nadal s-au întâlnit de 58 de ori, scorul fiindu-i favorabil sârbului: 30-28. Pe zgura de la Paris au avut loc nouă meciuri, Rafa conducându cu 7-2. Djokerul s-a impus însă la ultimul meci direct de la Roland Garros: în semifinalele din 2021.

Partida de pe ”Chatrier” e precedată, începând cu ora 13.00, de primele sferturi de finală feminine, Martina Trevisan – Leylah Fernandez și Cori Gauff – Sloane Stephens, dar și de confruntarea Carlos Alcaraz – Alexander Zverez, primul sfert de finală de pe tabloul masculin.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …