Friday , April 19 2024

Reunire la -10 grade: Foresta a avut 24 de jucători la primul antrenament din acest an

Sârbii Darko Terzic și David Knezevic au fost principalele noutăți de la reunirea grupării de pe Areni. Alți doi stranieri francezul Yanis Zouaoui și spaniolul Miguel Perez Lobato nu au putut participa la antrenamentul de ieri, aceștia fiind nevoiți să stea în carantină timp de șapte zile

Foresta s-a reunit ieri, pe stadionul Areni, în vederea începerii pregătirilor pentru partea a doua a campionatului Ligii a III-a.

La primul antrenament din această iarnă, desfășurat jumătate în sală, jumătate pe stadion, în aer liber, la -10 grade Celsius, sub comanda principalului Ivan Gvozdenovic s-au prezentat 24 de jucători, printre care șase nou-veniți, este vorba de sârbii Darko Terzic și David Knezevic și juniorii Gabriel Udeanu, David Vultur, Bogdan Parasca și Bogdan Grosu.

În schimb, au lipsit motivat francezul Yanis Zouaoui și spaniolul Miguel Perez Lobato, carantitați pentru șapte zile în hotelul echipei, basarabeanul Eugeniu Celeadnic, învoit de conducerea clubului pentru a-și rezolva unele probleme personale, și Radu Ungurianu, nerefăcut după accidentare.

Lotul prezent ieri la reunirea Forestei: Daniel Zvoronciuc, Rareș Gal – portari, Dudu Drugă, Paul Mateciuc, Ruben Sumanariu, Simon Mandiuc, Cristi Novacek, Vlad Fărcășan, Andrei Săhlean, Andrei Cerlincă, Vlad Stănescu, Lucian Sîncelean, Marius Filip, Andrei Popovici, Vlăduț Cimbru, Ciprian Hostiuc, Darko Terzic, Gabriel Udeanu, David Vultur, Bogdan Parasca, Bogdan Grosu, Robert Marin, Alexandru Marin și David Knezevic – jucători de câmp.

„Terzic, Knezevic și Zouaoui au semnat deja contracte cu Foresta. Sunt trei jucători care au ajuns la echipa noastră la dorința expresă a antrenorului Ivan Gvodenovic și care vor acoperi posturile pe care noi le-am considerat deficitare. Pentru completarea lotului, mai suntem în discuții cu un fundaș central care în tur a jucat la nivelul Ligii a II-a, dar și cu un junior născut 2001”, a precizat președintele Andrei Ciutac.

„Nu vom aduce jucători care să fie doar balast la echipă”, a adăugat antrenorul Ivan Gvodenovic, cu referire la viitoarele achiziții pe care le-ar putea face Foresta.

Vișinar și Netbai îngroașă lista plecărilor de pe Areni

Chiar înainte de startul pregătirilor de iarnă, s-a îngroșat și lista plecărilor de la Foresta, listă care conține acum șapte nume după ce fundașul Stejărel Vișinar s-a întors la divizionara secundă Aerostar Bacău după doar jumătate de sezon petrecut pe Areni, iar mijlocașul Iosif Netbai este aproape de un transfer la Şomuz Fălticeni.

În prealabil au mai părăsit gruparea „galben-verde” Cosmin Rotaru, Robert Licu, Patrick Da Silva, Vasile Vitu și internaționalul de juniori Sebi Nechita.

„Au plecat niște jucători, care, deși au evoluat suficient în prima parte a sezonului, au fost nemulțumiți de statul lor. Mă refer aici în principal la Vitu, care și-a manifestat intenția de a merge la o echipă la care să evolueze constant. În privința lui Vișinar, acesta a fost solicitat să se întoarcă la Aerostar și nu am vrut să ne opunem acestui lucru.  Ne dorim ca toți jucătorii care rămân la Foresta să fie doar cu gândul la echipa noastră”, a explicat președintele Andrei Ciutac.

Primul amical, joi, cu juniorii de la LPS Suceava

Foresta are perfectate până acum șapte meciuri amicale, „galben-verzii” urmând să joace în pregătiri cu LPS Suceava (21 ianuarie), CSM Pașcani (31 ianuarie), Aerostar Bacău (13 februarie), Sporting Vaslui (16 februarie), CSM Focșani (20 februarie), Ştiința Miroslava (24 februarie) și Dacia Unirea Brăila (27 februarie).

Foresta va relua campionatul Ligii a III-a pe 14 martie, cu un meci pe teren propriu în compania Ceahlăului Piatra Neamț. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …