Friday , March 29 2024

Regele nu paraseste tronul. Rafa Nadal, trofeul al 12-lea la Roland Garros

Rafael Nadal s-a incoronat pentru a 12-a oara campion la Roland Garros, dupa o finala de vis disputata duminica in fata mai tanarului Dominic Thiem, terminata in patru seturi, cu un tenis pe alocuri sclipitor realizat de marele campion spaniol.

Scorul a fost 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, la capatul a fix trei ore de joc.

Primele doua seturi au fost de departe cele mai frumoase de la aceasta editie de Roland Garros, editia masculina, un 1-1 dupa doua manse extrem de echilibrate, cu un Dominic Thiem in mare forma si nedorind parca niciun moment sa renunte astazi.

Dupa aproape 50 de minute, erau consumate abia sapte game-uri din primul set, media per game fiind de peste 7 minute ca durata. Finalul mansei a fost decis de agresivitatea lui Nadal si de greselile nefortate facute de Thiem, care a cedat la 3-5 si totul s-a incheiat la 6-3, dupa aproape o ora de joc.

Setul secund s-a jucat cap la cap, aproape nimeni nu a gresit la serviciu, majoritatea game-urilor s-au facut la zero si totul s-a decis, ca si in prima mansa, pe final, la ultimul serviciu, atunci cand, culmea, Nadal a facut cateva greseli la rand si i-a permis un break nesperat lui Thiem, care a egalat imediat pe tabela.

De aici insa, Nadal s-a enervat putin, si-a ridicat nivelul uluitor si a castigat ultimele doua manse extrem de rapid, 6-1, 6-1, ducand numarul trofeelor la 12 pentru Rafa Nadal, de departe cel mai mare jucator pe zgura all-time.

A fost a doua finala la rand jucata intre cei doi aici pe zgura pariziana, austriacul jucand insa un tenis mult mai bun in 2019, cand a si reusit sa ii ia un set marelui sau rival.

Nadal se apropie asadar amenintator de recordul lui Roger Federer, care are 20 de trofee de Mare Slem, in timp ce ibericul a facut acum 18.

ziare.com

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …