Thursday , March 28 2024

Regal de muzică şi dans, în weekend, la concursul internaţional Bucovina Open

Dans. Bucovina Open

Cea de-a doua ediţie a concursului internaţional de dans Bucovina Open va avea loc sâmbătă şi duminică, în sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava şi va reuni la start cele mai bune perechi de dans din România, Bulgaria, Ucraina şi Republica Moldova

Sala Liceului cu Program Sportiv Suceava va găzdui sâmbătă şi duminică, concursul de dans, de rang internaţional, Bucovina Open.
Competiţia va reuni la start unele din cele mai bune perechi de dans din România, Bulgaria, Ucraina şi Republica Moldova. În cele două zile de concurs vor avea loc 22 de competiţii oficiale şi 14 neoficiale, pe diferite categorii de vârstă şi clase va-lorice.
Concursul va debuta sâmbătă, la ora 9.00, cu probelele de dans standard şi latino american. Duminică, începând cu ora 11:00, pe ringul de dans se vor afla tinerele sportive din categoria fete solo, urmate de perechile din concursul precompetiţional şi de cele din categoria neoficial, care vor dansa pe ritmuri de cha cha şi vals lent.
“Bucovina Open” este organizată de Clubul de Dans Sportiv “Boom Dance” din Suceava, Federaţia Română de Dans Sportiv şi Iulius Mall Suceava, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Suceava, al Consiliului Judeţean Suceava, precum şi al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport. Potrivit organizatorilor, evenimentul va oferi publicului sucevean un adevărat regal de muzică, dans şi culoare, un veritabil spectacol de gală şi de ţinute impecabile.
Federaţia Română de Dans Sportiv a desemnat un număr de peste 25 de persoane care să oficializeze acest concurs. Printre ei se regăsesc un director de concurs, un preşedinte al juriului, un observator federal, trei secretari de concurs, 12 arbitri de open internaţional, cinci arbitri de clasă şi cinci arbitri la categoriile de neoficiali. Comisia de arbitraj este o echipă profesio-nistă, compusă din arbitri cu experienţă de peste zece ani în domeniu, arbitri care sunt de talie internaţională şi care jurizează în marile competiţii europene şi mondiale.
Concursul Naţional de Dans Sportiv “Cupa Bucovinei”, după cum era denumită competiţia anul trecut, a reuşit să atragă atenţia a peste 600 de perechi de dansatori din peste 20 de judeţe din ţară. Pe drept cuvânt, se poate spune că pentru două zile Suceava a fost capitala dansului sportiv românesc, iar atmosfera incendiară de la concurs, talentul, eleganţa şi rafinamentul perechilor, precum şi prestigiul arbitrajului au făcut ca prima ediţie a concursului “Cupa Bucovinei” să fie o adevărată reuşită. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …