Friday , April 26 2024

Reacțiile canotorilor suceveni după rezultatele reușite la Campionatele Europene

Canotoarea suceveană Ancuța Bodnar a declarat, luni, la întoarcerea de la Campionatele Europene de la Bled (Slovenia), că este un sentiment minunat să fii neînvins din 2019 și că își dorește să mențină șirul victoriilor în proba de dublu vâsle cât mai mult timp.


“Este minunat să fii neînvins de atât timp (n.r. – din 2019). Ne dorim foarte, foarte mult să menținem șirul victoriilor. Suntem foarte puternice, noi vom munci în continuare și cu siguranță vom reuși acest lucru. Bineînțeles că există motivație și pentru a doua medalie de aur la Jocurile Olimpice și, de ce nu, chiar două de aur la Paris. În plus, ne mai gândim la ceva, pentru că a rămas nebătut un record mondial”, a spus Bodnar.
Colega sa din barca de dublu vâsle, botoșăneanca Simona Radiș, a afirmat că aurul de la CE de la Bled a fost unul foarte muncit.
“Cursa noastră a fost una cu surprize și emoții pentru toată lumea care a privit-o. Însă trebuia puțin suspans ca să vedeți cum se trăiește acolo. Lăsând gluma la o parte, cursa a fost una foarte bună pentru noi, pentru că am fost la 3 secunde de recordul mondial. Avem potențial mare și se va vedea acest lucru la Campionatele Mondiale. Deși am câștigat la distanță mică acum, această medalie a fost cea mai trudită și muncită, de aceea țin foarte mult la ea. S-a văzut în cursă că acesta a fost cel mai greu rezultat de obținut. A fost o bătaie acerbă și am câștigat pe final. Acum ne dorim să recucerim titlul olimpic, să ne demonstrăm nouă și celorlalți că locul nostru este în vârf”, a explicat Radiș.

Ionela Cozmiuc o reașteaptă pe Gianina Beleagă în barca de dublu

Medaliată cu aur la schif simplu categorie ușoară, suceveanca Ionela Cozmiuc, a anunțat că Gianina Beleagă, fosta sa colegă din barca de dublu vâsle feminin – categorie ușoară, va reveni după retragerea de anul trecut. “Într-adevăr, Gianina Beleagă revine în canotaj. Însă ca să fim din nou colege de barcă ea trebuie să reintre în formă. Eu bineînțeles că îi voi fi alături”, a spus Ionela Cozmiuc.

Maria Tivodariu: “Mă bucur că am reușit să aducem aceste rezultate României”

Magdalena Rusu, dublă campioană europeană la Bled, a afirmat că celelate federații au nevoie de președinți precum Elisabeta Lipă pentru a obține performanțe la competițiile internaționale.
“Mulțumim doamnei Elisabeta Lipă care face tot posibilul pentru a ne oferi toate condițiile. Sportul nostru are atâta valoare datorită faptului că dânsa se află la conducere. Dacă celelalte sporturi nu au valoarea asta atunci ar trebui să își schimbe președinții de federație”, a spus Rusu.

Canotoarea suceveană a declarat, luni, la întoarcerea de la Campionatele Europene din Slovenia, acolo unde România a cucerit 6 medalii, dintre care 5 de aur și 1 de argint, că se bucură că ea și colegii ei au reușit aceste performanțe.
“Pentru mine e prima oară când dublez la o ediție a Campionatelor Europene și mă bucur că împreună cu colegii mei de echipă am reușit să aducem aceste rezultate României. Mă simt onorată pentru că acest titlu nu a mai ajuns de câțiva ani în România (n.r. – în proba de patru rame feminin). Mă bucur că am reușit să reînodăm tradiția și sper să obținem același rezultat și în anii care urmează. În proba de 8+1 România a fost mereu o forță care a dominat Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene. Asta nu se șterge ușor cu buretele. Așa că da, eu cred că adversarii se cam tem de noi”, a spus Tivodariu, medaliată cu aur la patru rame și 8+1.
Medaliat cu argint la 8+1 masculin, suceveanul Marius Cozmiuc a afirmat că finala a fost una foarte strânsă.

“A fost un concurs dificil, iar la final am ocupat doar locul 2 în barca de 8+1. Însă am fost atât de aproape încât dacă se termina cursa cu o lovitură mai devreme sau cu una mai târziu noi eram campioni. Dar așa a fost să fie, noi vom munci în continuare, vom fi la fel de serioși pentru că ne dorim să calificăm cât mai multe bărci la Jocurile Olimpice de la Paris. Iar acolo ne dorim să obținem cât mai multe medalii strălucitoare”, a explicat Cozmiuc.
Vicecampion european, fălticeneanul Ciprian Tudosă, a declarat că le va face viața un calvar adversarilor din barca Marii Britanii la Jocurile Olimpice de la Paris.

“Așa cum ne așteptam, a fost un concurs foarte puternic. țările mici punctează la aceste Campionate Europene, pentru că e șansa lor să facă un rezultat important. În schimb, țările puternice precum România, Olanda și Marea Britanie mizează pe Campionatele Mondiale acolo unde are loc și calificarea pentru Jocurile Olimpice. Însă noi nu ne-am lăsat și am venit și de la aceste Europene cu rezultate bune. Iar pentru acele cinci sutimi care ne-au despărțit acum de primul loc, le vom face viața un calvar celor din Marea Britanie. Lor nu le venea să creadă că am ieșit doar la 5 sutimi de ei, deși toți din barca noastră au dublat. Pentru că o cursă în plus este enorm, nu mai zic de 2-3 câte am tras fiecare. Asta în timp ce ei s-au pregătit pentru două curse și ne-au depășit doar cu 5 sutimi. Vă dați seama ce se va întâmpla la Jocurile Olimpice…”, a precizat Tudosă.
România a încheiat Campionatele Europene de la Bled (Slovenia) cu cinci medalii de aur și una de argint.
Medaliile de aur au fost obținute la patru rame feminin (Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș), schif simplu categorie ușoară (Ionela Cozmiuc), dublu rame feminin (Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel), dublu vâsle feminin (Ancuța Bodnar și Simona Radiș) și 8+1 feminin (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria-Ştefania Petreanu), în timp ce argintul a fost câștigat la 8^1 masculin (Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu).
România, care a aliniat 11 echipaje la Europenele din Slovenia, s-a clasat pe locul secund în clasamentul pe medalii, după Marea Britanie (5-3-2). Olanda a ocupat locul al treilea (2-5-4).

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …