Thursday , April 18 2024

Reactia presei engleze: “Steaua a scufundat o Chelsea fara dinti si fara inspiratie”

Dacă în ultimele săptămâni presa engleză a scris despre România doar în contextul scandalului cărnii de cal şi al pericolului ca Marea Britanie să fie invadată de români în 2014, Steaua a făcut ca registrul să se schimbe, prin victoria cu 1-0 obţinută în faţa celor de la Chelsea.

“Soarta lui Chelsea în Europa League atârnă de un fir de aţă, după înfrângerea din România”, a titrat Daily Mail, imediat după meci.

“Steaua arătase deja ce poate după ce a revenit de la 0-2 şi a eliminat pe Ajax la penalty-uri, iar Chelsea avea nevoie de o prestaţie mai bună decât în faza precedentă. Publicul a fost extraordinar şi l-a făcut pe Benitez să se simtă ca acasă, huiduind de câte ori Chelsea avea mingea, în timp ce jucătorii gazdă au refuzat să se lase intimidaţi. Nu prea au avut, însă, motive să huiduie, pentru că Steaua a avut posesie superioară şi a dominat teritorial”, a scris Daily Mail, care l-a remarcat de la Steaua pe “impresionantul” Alexandru Chipciu.

The Sun a notat că “penalty-ul transformat de Rusescu a scufundat o Chelsea fără dinţi şi a dat solidei Steaua un avantaj util în cursa pentru calificare”. Publicaţia citată a subliniat că penalty-ul din care Steaua a marcat a fost unul acordat prea uşor.

“Chelsea a scăpat uşor de presiunea pusă de Steaua în debutul partidei. Campionii Europei au avut o primă repriză frustrantă, pe parcursul căreia au fost hărţuiţi de un laser din tribune. Echipa lui Benitez va avea mult de lucru pe Stamford Bridge pentru a întoarce soarta calificării în favoarea sa”, a notat BBC.

The Mirror a notat că echipa lui Rafael Benitez se întoarce de la Bucureşti cu o amintire “acră”, dar punctează că “Chelsea nu ar fi meritat mai mult” în meciul de pe Naţional Arena. “Rezultatul din capitala României nu va face altceva decât să pună şi mai multă presiune pe managerul interimar Benitez”, adaugă publicaţia britanică.

Steaua a învins, joi, cu scorul de 1-0, pe Chelsea Londra, în prima manşă a optimilor Ligii Europa. Golul victoriei a fost marcat de Raul Rusescu, din penalty, în minutul 34.

Vezi si

Ultimele bilete la Jocurile Olimpice de la Paris au fost puse azi în vânzare

Ultimele bilete pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris au fost puse în vânzare …