Thursday , March 28 2024

Răzvan Martin, medaliat cu bronz la JO de la Londra, depistat pozitiv la un test antidoping

razvan-martin

Halterofilii Răzvan Martin, care a obţinut medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, Elena Andrieş şi Marius Danciu au fost depistaţi pozitiv la un control antidoping.
 
Răzvan Martin şi Elena Andrieş au fost depistaţi pozitiv cu stanozolol în urma unor controale efectuate la Campionatele Europene din acest an, în timp ce Marius Danciu a fost prins dopat cu metandienonă în 2012.

Site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Haltere a publicat o listă a sportivilor depistaţi pozitiv, pe care figurează şi cei trei români.

Răzvan Martin a fost depistat pozitiv la un control efectuat la 11 aprilie, la CE de la Tirana, şi este supendat până la 11 aprilie 2015. Martin a fost medaliat cu aur la stilul smuls şi cu bronz la total, la categoria 77 de kilograme.

Elena Andrieş, medaliată cu bronz la total, argint la smuls şi bronz la aruncat, la categoria 48 de kilograme, a fost controlată antidoping la 8 aprilie, în aceeaşi competiţie. Şi în cazul ei, şi în cel al lui Danciu, depistat pozitiv la 15 noiembrie 2012, federaţia internaţională a aplicat o suspendare de doi ani.

Stanozololul şi metadienona sunt steroizi anabolizanţi.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …