Thursday , April 25 2024

Răzvan Lucescu: Şansele de calificare sunt mici. Nu e momentul să vorbesc despre demisie

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat sâmbătă la Sport.ro că şansele naţionalei României de a se califica la Campionatul European din 2012 sunt mici, după înfrângerea din meciul cu Bosnia-Herţegovina, scor 1-2, menţionând, totodată, că nu este momentul să vorbească despre o eventuală demisie.

“Este un sentiment de supărare, de frustrare, de tristeţe. Trebuie să analizăm jocul, a fost o primă repriză în care am stat foarte bine în teren, am reuşit să blocăm construcţia adversarului, am marcat, am mai avut două ocazii mari. La pauză scorul era meritat. După pauză, adversarii au pus presiune foarte mare, au făcut un presing bun şi noi am fost împinşi în jumătatea noastră. Din păcate în astfel de situaţii, fazele fixe devin decisive. Am pierdut din două goluri din faze fixe”, a spus Lucescu după meci la Sport.ro.

Tehnicianul a adăugat că nu a fost vorba despre o lipsă de atitudine din partea internaţionalilor români:

“Nu a fost lipsă de atitudine, de ce-mi pare mie rău este faptul că nu am avut curaj să ţinem de minge în unele momente. Prea repede am căutat să jucăm cu pase lungi şi am încercat arma contraatacului. Erau situaţii în care era de preferat să avem o posesia mai prelungită. Din această cauză, foarte multe mingi s-au întors în partea noastră, noi apărându-ne bine. La un moment dat au fost şi aceste faulturi şi ei au marcat având o forţă deosebită”.

Întrebat care sunt şansele de calificare la Euro-2012, după această înfrângere, Lucescu a spus: “Şansele sunt mici, pentru că nu trebuia să pierdem. Am pierdut, şansele sunt mici”.

Tehnicianul a adăugat că nu este momentul să vorbească despre o eventuală demisie.

Referitor la absenţa unor jucători precum Cristian Chivu şi Cristian Săpunaru, selecţionerul a spus:

“Este incredibil ca în ziua jocului să trebuiasă să iei decizii de a rămâne cu ei doi afară, ştii că nu pot juca, jucători de mare valoare, de experienţă foarte mare, dar în fotbal se petrec şi astfel de momente. Cred că Săpunaru va fi pe teren la meciul cu Luxemburg, la Chivu rămâne de văzut. Doi jucători de mare valoare, care evoluează la Inter, la FC Porto, sigur că în momente de presiune şi în momentele în care adversarul a venit peste noi, ei ar fi dat o siguranţă şi o linişte prin prezenţă, prin atitudine, prin comunicare. Dar astea fac parte din fotbal”.

Lucescu a comentat şi declaraţiile făcute de Chivu privind retragerea, spunând: “Nu interpretaţi, a spus că va veni un moment în care se va retrage. Oricum, nu e momentul să vorbim despre asta acum. Acum trebuie să strângem rândurile şi să câştigăm. În această grupă depindem de rezultate”.

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), de selecţionata Bosniei-Herţegovina, într-un meci contând pentru grupa a patra de calificare la Campionatul European din 2012, aceasta fiind a doua înfrângere a “tricolorilor” în preliminarii. Golurile gazdelor au fost marcate de Ibisevici ’64 şi Dzeko ’83. Pentru România a înscris Marica, în minutul 29.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …