Thursday , April 25 2024

UPDATE: Rasturnare de situatie in cazul atletului care si-a ucis sotia: Pistorius a fost arestat pentru crima

Un incident şocant a avut loc în Africa de Sud. Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost arestat după ce şi-a împuşcat prietena de patru ori, în locuinţa sa din regiunea Pretoria. Pistorius a fost acuzat oficial de crimă, poliţia nu deţine elemente privind un accident.

Incidentul a avut loc în cursul zilei de joi, la ora patru dimineaţa, chiar în casa atletului. Poliţia a precizat că victima a fost atinsă la cap şi la braţ de patru gloanţe şi a decedat pe loc. În locuinţa sportivului a fost găsit un pistol calibrul 9 mm.

Atletul Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, poliţia menţionând că au existat anterior dispute familiale raportate de la locuinţa din Pretoria a sportivului, informează AFP, citat de Mediafax, care precizează că este exclusă ipoteza unui accident, lansată iniţial de presă sud-africană.

Un purtător de cuvânt al poliţiei locale, Denise Beukes, a declarat unui post de telviziune că parchetul ar urma să refuze eliberarea pe cauţiune a campionului paralimpic. “Au existat în trecut rapoarte privind dispute familiale care au avut loc la domiciliul acuzatului”, a precizat Beukes.

“Pot să spun că suspectul a fost inculpat pentru crimă”, a menţionat un alt purtător de cuvânt al poliţiei, Katlego Mogale.

Această formulare, notează AFP, exclude ipoteza unui accident, emisă iniţial de presa locală, care a scris că Pistorius şi-a confundat prietena cu un hoţ.

Pistorius şi-a împuşcat mortal prietena, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 04.00. Femeia ucisă în locuinţa atletului este Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, un fost top-model sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud. Pistorius şi Steenkamp au apărut în public împreună la SA Sports Awars, anul trecut. Steenkap a precizat, atunci, că ei sunt doar prieteni.

Doctorii au ajuns la faţa locului, dar nu au reuşit să o salveze pe iubita sportivului. Corpul acesteia a fost dus la morgă pentru stabilirea cauzelor în care a fost produs accidentul. Numele ei nu a fost dat publicităţii. Sportivul, considerat cel mai rapid om fără picioare, a fost arestat de poliţiştii sud-africani.

Starul locuia într-o fermă, la nord-est de oraşul Johannesburg din regiunea Pretoria. Africa de Sud are una dintre cele mai mari rate ale criminalităţii din lume. Acesta este şi motivul pentru care din ce în ce mai mulţi proprietari de case şi-au cumpărat arme pentru a se proteja împotriva intruşilor.

Supranumit Blade Runner, pentru cele două proteze de carbon în formă de lamă cu care aleargă, atletul va compărea, joi, în faţa unui tribunal din Pretoria.

Osacar Pistorius a intrat în istoria atletismului mondial la JO de la Londra, când a devenit primul alergător cu ambele picioare amputate care a concurat în competiţiile olimpice rezervate sportivilor fără dizabilităţi. El a ajuns în semifinalele probei de 400 de metri. La câteva zile după JO de la Londra, Pistorius şi-a păstrat titlul la Jocurile Paralimpice în aceeaşi probă.

Sud-africanul a intrat în istorie, drept primul sportiv cu picioarele amputate care a evoluat la Jocurile Olimpice de la Londra.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …