Friday , March 29 2024

Rapidul testează un fundaș englez

In vârstă de 23 de ani, Richard Bailey Kyle (foto – echipament albastru) a ajuns ieri pe stadionul Areni, sub comanda antrenorului Costel Ilie. “I-am cerut impresarului Bojin să ne trimită patru-cinci jucători, să-i vedem la câteva antrenamente. Richard e primul. Dacă confirmă, dacă sunt ca valoare peste ce avem noi în acest moment în lot, îi vom legitima în vederea meciului de săptămâna viitoare cu Gloria Buzău”, a precizat președintele CA al clubului Rapid CFR Suceava, Bogdan Tudoreanu  

Rapid - englez

Rapid CFR caută să se întărească pe ultima sută de metri pentru a scăpa de o retrogradare rușinoasă în Liga a III-a. Alarmată de seria de 16 meciuri consecutive fără victorie în campionat, conducerea grupării sucevene a contactat în ultimele zile mai mulți impresari care ar putea aduce jucători liberi de contract pe Areni. Iar primul sosit sub comanda antrenorului CosteI Ilie este englezul Richard Bailey Kyle.

In vârstă de 23 de ani, Richard Bailey Kyle evoluează pe postul de fundaș central, la marcaj, iar în ultimele sezoane a îmbrăcat tricoul mai multor formații din ligile inferioare ale campionatului englez.

Pe lista jucătorilor străini care ar putea ajunge în aceste zile la Suceava, prin intermediul impresarului Eutin Bojic se mai află doi bulgari și doi croați. “In această perioadă, este destul de greu să găsim jucători valoroși liberi de contract. Ne-ar trebui în special un mijlocaș și un atacant. I-am cerut domnului Bojin să ne trimită patru-cinci jucători, să-i vedem la câteva antrenamente. Richard e primul. Dacă confirmă, dacă sunt ca valoare peste ce avem noi în acest moment în lot, îi vom legitima în vederea meciului de săptămâna viitoare cu Gloria Buzău”, a precizat noul președintele al Consiliului de Administrație al clubului Rapid Suceava, Bogdan Tudoreanu.

Adunare cu scandal între conducătorii cluburilor. Burleanu: “Nu vă faceți iluzii! Din sezonul viitor, va fi o singură serie în Liga a II-a” 

In altă ordine de idei, marți a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Ligii a II-a Profesioniste de Fotbal, la sedință fiind prezenți și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, secretarul general al FRF, Radu Vișan, secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, și juristul FRF, Adrian Stângaciu.

Două subiecte mari și late au fost pe ordinea de zi: revenirea la un sistem cu două serii în Liga a II-a și îndepărtarea lui Auraș Brașoveanu din funcția de președinte al LPF2. Niciuna dintre cele două ținte nu a fost atinsă, Adunarea degenerând într-un scandal.

Deși mai mulți conducători ai cluburilor din liga secundă și-au manifestat dorința ca actualul sistem competițional, cel cu două serii, să fie păstrat în continuare, Răzvan Burleanu le-a transmis clar ca acest lucru nu se va întâmpla și că nu trebuie să-și facă nicio iluzie.

Burleanu a declarat că Liga a II-a va avea din toamnă o singură serie de 22 de echipe, dar patronii cluburilor sunt nemulțumiți de această decizie, afirmând că nu există suficiente fonduri pentru transport. Președinții de cluburi au cerut, de asemenea, și o garanție de la Federație, pentru ca sumele încasate din drepturile de televizare să fie mai mari. În acest sezon, suma din drepturi TV a fost de 15.000 de euro, deși conducătorii se așteptau la câte de 100.000 de căciulă.

Răzvan Burleanu a dat de înțeles că, prin trecerea la o singură serie, fotbalul din Liga a II-a se va curăța. “Stiu exact ce se întâmplă în România în momentul de față. Hai să fim bărbați, să ne trezim, să stăm cu picioarele pe pământ și dacă e un moment zero să fie un moment zero. Nu se mai poate așa ceva Cei care vă știți cu musca pe căciulă în ceea ce privește integritatea competiției, cred că e mai bine să faceți un pas în spate. Nu mă forțați să spun lucrurilor mai mult pe nume”, a declarat președintele FRF în intervenția sa. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …