Friday , March 29 2024

Rapidul s-a întors cu un punct de la Brăila

Echipa suceveană a încheiat nedecis, scor 1-1, meciul disputat vineri, pe terenul celor  de la Brăila, în cadrul etapei a II-a din play-off-ul Ligii a II-a. “Ceferiştii” au egalat situaţia de pe tabelă în minutul 90, prin Marinkovic, după ce gazdele au deschis scorul în minutul 86.  “Am ratat o sumedenie de ocazii, patru singuri cu portarul. Am pierdut două puncte, nu am câştigat unul”, a spus antrenorul Bogdan Tudoreanu 

Liga 2. Braila - Rapid [800x600]

Rapidul a pus capăt unei serii de patru înfrângeri consecutive după ce a remizat ieri, scor 1-1, pe terenul formaţiei CF Brăila, într-un meci contând pentru etapa a II-a din cadrul play-off-ului Ligii a II-a la fotbal.
Prima repriză a fost săracă în faze de poartă, singura ocazie de gol fiind consemnată în minutul 17, când Negru a scăpat singur cu portarul brăilean, dar a fost deposedat în ultimul moment de Petean.,
Jocul s-a animat după pauză, gazdele trecând pe lângă deschiderea scorului în minutul 58, la o fază în care Niţă a şutat din marginea careului în bara transversală, mingea a ajuns apoi la nou-intratul Novello, dar execuţia italianului a fost resprinsă de pe linia porţii de către Soare. Pe contratac, Golofca, cel mai activ jucător de pe teren, îi putea trimite în avantaj pe “ceferişti” în minutul 60, dar şutul mijlocaşului sucevean a fost respins cu piciorul de portarul Mitrea.
Golurile aveau să vină în ultimele cinci minute ale întâlnirii. Brăilenii au punctat primii în minutul 86, când italianul Novello a finalizat cu o execuţie spectaculoasă din opt metri o centrare venită de la Dima.Liga 2. Braila - Marinkovic [800x600]
Rapidiştii au crezut însă în şansa lor până la final, reuşind să restabilească egalitatea în minutul 90, când Mitrea a scăpat mingea în faţă, iar nou-intratul Marinkovic, aflat pe fază, a trimis-o în plasă.
In minutele de prelungire, gazdele au avut şansa victoriei la o lovitură de cap, dar CF Brăila – Rapid s-a terminat 1-1, un rezultat echitabil între două formaţii care se chinuie să supravieţuiască în Liga a II-a.
CF Brăila: Mitrea – Niţă, Bârsănel, Ghiocel, Necoară – Petean, Spătaru, Dojcinovic, G. Iordache (’56 Dima) – B. Ungureanu, Puşcaşu (’46 Novello). Antrenor: Alin Pânzaru.
Rapid Suceava: Roheţki – D. Bălan, R. Sava (’90 Ferariu), R. Soare, Al. Apostol – Onciu, Sumanariu, Gheorghiciuc – Golofca, M. Negru (’65 Marinkovic), Buziuc. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.
Tudoreanu: “Am pierdut două puncte, nu am câştigat unul”
Antrenorul Bogdan Tudoreanu a declarat că echipa suceveană putea obţine mai mult de un punct în deplasarea la Brăila dacă atacanţii rapidiştii n-ar fi ratat din toate poziţiile în meciul de ieri. “A fost un meci pe care l-am dominat, dar am ratat o sumedenie de ocazii, patru singuri cu portarul. Astăzi (n.r. ieri) am pierdut două puncte, nu am câştigat unul. Totuşi este bun şi acela, ţinând cont că acest egal vine după o serie de patru înfrângeri”, a declarat tehnicianul Rapidului.
Rezultatele etapei a II-a din
play-off:
SC Bacău – FC Voluntari 1-2
Gloria Buzău – Academica Argeş
0-2
CF Brăila – Rapid Suceava 1-1

In runda următoare din play-off, Rapid Suceava va evolua sâmbătă, 18 aprilie, pe terenul formaţiei Academica Argeş. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …