Friday , March 29 2024

Rapidul merge după puncte sub Pietricica

Echipa suceveană joacă astăzi, cu începere de la ora 11.00, pe terenul ultimei clasate, Ceahlăul Piatra Neamț, într-un meci contând pentru etapa a XXII-a a Ligii a II-a .  “Mergem să ne jucăm șansa și vrem să ne întoarcem cu punct sau puncte. Este un meci deschis oricărui rezultat”, a declarat antrenorul Costel Ilie. Semeghin, Golofca, Bâgu și Edy Sandu vor lipsi din tabăra “ceferiștilor”  

 Liga2. Rapid - Bg Grosu

Rapidul evoluează astăzi, cu începere de la ora 11.00, pe terenul Ceahlăului Piatra Neamț, ultima clasată în seria întâi a ligii secunde.

“Ceferiștii” nu au cunoscut încă gustul victoriei de la startul sezonului de primăvară. Dacă nu o vor face-o nici astăzi, atunci când? Dacă nici la Pietricica, atunci unde? Mai ales că în ultimele trei meciuri din sezon regulat, vor întâlni doar echipe implicate în lupta pentru promovare: Rapid București, Dunărea Călărași și Academica Clinceni.

Costel Ilie este însă prudent și spune că meciul dintre Ceahlăul și Rapid este deschis oricărui rezultat. “Dacă ne uităm la situația din clasament, pentru noi, meciul de la Piatra Neamț pare cel mai abordabil meci dintre cele patru pe care le mai avem de disputat în sezonul regulat. Ceahlăul este pe ultimul loc, dar este o echipă care s-a schimbat în bine în pauza de iarnă, când a transferat mulți jucători străini, care au venit cu o altă mentalitate. Noi mergem să ne jucăm șansa și vrem să ne întoarcem cu punct sau puncte. Este un meci deschis oricărui rezultat”, a declarat antrenorul echipei sucevene, care a precizat că nu se teme de arbitraj, după ce Ceahlăul a fost avantajată de “fluierași” în ultimele două etape. “Dacă au fost greșeli de arbitraj în favoarea Ceahlăului în ultimele meciuri, sunt sigur că au fost omenești. N-am de ce să mă tem”, a menționat Costel Ilie.

Pentru a evita oboseala, delegația suceveană a plecat încă de ieri spre Piatra Neamț, fără patru jucători importanți în lot. Semeghin este suspendat pentru cumulul de cartonașe galbene, în vreme ce Golofca, Bâgu și Edy Sandu nu pot evolua din cauza accidentărilor.

Rapid (echipa probabilă): Hânțăscu – Bălan, Velescu, D. Ciobanu, I. Plămadă – Sfrijan, Aeroaiei – Ghiorghiciuc, Negru, Apostol – Boiciuc.

Ceahlăul este favorită la casele de pariuri, cu o cotă de 2.35 la victorie. De partea cealaltă, un succes al echipei sucevene sub Pietricica este cotat cu 2.65, în vreme ce remiza are o cotă de 3.20.

Ambele formații au o linie de clasament indentică după primele trei etape jucate în 2016: câte o înfrângere, două egaluri și nicio victorie.

In meciul din tur, Rapidul s-a impus pe Areni, în fața Ceahlăului, cu scorul de 3-0, prin golurile marcate atunci de Enciu, Golofca și Bălan.

Programul etapei a XXII-a:

ACS Berceni – Gloria Buzău

CS Balotești – Oțelul Galați

Ceahlăul Piatra Neamț – Rapid Suceava

Academica Clinceni – Dunărea Călărași

Rapid București – Bucovina Pojorâta

Farul Constanța – SC Bacău

Dacia Unirea Brăila va sta în această rundă.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …