Friday , April 19 2024

Rapidul încheie o săptămână de foc cu un meci pe Areni, contra Gloriei Buzău

Cele două formaţii se înfruntă astăzi, cu începere de la orele 14.00, pe stadionul Areni, într-un meci contând pentru ultima etapă din cadrul turului sezonului regulat al Ligii a II-a. “Vrem să încheiem turul cu o victorie. Ne este absolut necesară în primul rând pentru moralul băieţilor”, a declarat antrenorul sucevean Bogdan Tudoreanu. Neplătiţi de mai multe luni de zile, jucătorii Gloriei Buzău au anunţat că vor intra în grevă după meciul de la Suceava. Rapidul este favorită la casele de pariuri, cu o cotă de 1.65 la victorie

Rapid  - calificare 2 [800x600]


Rapidul şi-a încheiat aventura în Cupa României şi o ia de la capăt în campionat. La nici 48 de ore de la meciul cu Petrolul, echipa  suceveană revine pe gazon pentru ultima etapă din cadrul turului sezonului regulat al Ligii a II-a. Va înfrunta Gloria Buzău, într-un meci programat astăzi, cu începere de la orele 14.00, pe stadionul Areni.
Bogdan Tudoreanu a explicat motivele pentru care rapidiştii au preferat ca meciul cu Buzăul să joace astăzi şi nu luni. “Am dorit să jucăm sâmbătă, în primul rând pentru publicul nostru. Duminică nu se putea juca pentru că sunt alegeri, iar luni, la ora 14:00, prea puţină lume ar fi reuşit să vină la meci. Aşa, sâmbătă, sperăm să jucăm cu cât mai multă lume în tribune. Am intrat în cantonament imediat după jocul de la Botoşani. Eu zic că băieţii se vor reface şi vor fi apţi la ora jocului de sâmbătă”, a declarat antrenorul celor de la Rapid Suceava.
Fără victorie în campionat din luna septembrie, “ceferiştii” speră să se reabiliteze odată cu meciul contra Gloriei Buzău şi să încheie turul sezonului regulat cu 18 puncte în cont. “Este ultima etapă din tur şi vrem să încheiem cu o victorie. Ne este absolut necesară în primul rând pentru moralul băieţilor. Am avut o lună octombrie proastă din punct de vedere al rezultatelor. N-am jucat rău, dar nu am reuşit să câştigăm”, a precizat Bogdan Tudoreanu, care vede în meciul de astăzi începutul unei noii serii de victorii pentru formaţia suceveană. “Urmează o perioadă cu jocuri în care am putea face multe puncte. Jucăm cu Farul Constanţa, la Dorohoi, apoi acasă cu Brăila. Trebuie să ne mobilizăm 100% şi să scoatem maximum din aceste meciuri. Sunt jocuri abordabile, pe care le putem câştiga, dar ne trebuie concentrare şi seriozitate”, consideră şeful băncii tehnice de pe Areni.
Rapid (echipa probabilă): Roheţki – Bălan, Ferariu, Plecanciuc, Semeghin – Cerlincă, Sfrijan, Sumanariu, Gheorghiuc – Negru, Matei.
Buzoienii se pregătesc să intre în grevă după meciul de la Suceava
De partea celalaltă, în curtea Gloriei Buzău, situaţia este explozivă. Neplătiţi de mai multe luni de zile, jucătorii antrenaţi de Ion Viorel au anunţat că vor intra în grevă după meciul de la Suceava, în cazul în care nu-şi primesc măcar unui din salariile restante. Mulţi dintre jucătorii buzoieni au anunţat chiar că vor să părăsească gruparea din Crâng, portarul Gherasim fiind primul care şi-a reziliat deja contractul.
“Au ajuns să pună mână de la mână pentru a-şi cumpăra o cafea”
“Situaţia este una cât se poate de critică din punct de vedere financiar. Chiar şi eu mi-am pierdut răbdarea. Jucătorii au ajuns să pună mână de la mână pentru a-şi cumpăra o cafea cât mai ieftină, de 1 sau 1,5 lei, şi nu le mai e mintea la fotbal, mai ales că au şi ei familie. Nu am ce să le mai zic, cum să-i mai motivez. Pe mulţi dintre ei i-am împrumutat eu personal, bani daţi fără ştirea soţiei şi pe care ştiu că nu-i voi mai recupera, însă nici eu nu am de unde să mai aduc”, a declarat, pentru siteul liga2.ro, tehnicianul Ion Viorel, care a precizat că nu şi-a primit salariul de un an şi se gândeşte să plece şi el de pe banca Gloriei Buzău dacă nu se rezolvă probleme financiare.
Ion Viorel: “Ne avantajează şi un meci egal la Suceava”
Ion Viorel consideră că atuul buzoienilor în meciul de astăzi este prospeţimea, precizând că s-ar mulţumi şi cu o remiză pe Areni. “Indiferent de rezultat, Gloria este pe plus la adevăr, dar asta nu înseamnă că nu ne punem speranţe şi în acest meci. Fiecare are şansa lui. Întâlnim o echipă, Suceava, care de mult n-a mai avut asemenea rezultate, o echipă care joacă totuşi fotbal, dar noi trebuie să speculăm şi să gestionăm bine momentul. Si mă refer aici la aspectul cel mai important. Ei au jucat joi în Cupa României şi cred că au acumulat o oboseală. Sper să nu se recupereze până sâmbătă şi să aibă prospeţimea necesară să ne facă probleme, iar noi să avem prospeţimea necesară să obţinem un rezultat pozitiv. Ne avantajează şi un meci egal pentru că rămânem acolo în faţă. Trei puncte ar fi extraordinare”, a declarat tehnicianul Gloriei Buzău, care în continuare are o listă lungă de indisponibilităţi. Pălimaru, Nini Popescu, Burlacu şi Bârsănel nu vor evolua cu singuranţă în meciul de astăzi, în vreme ce titularizarea lui Marcu e sub semnul întrebării.
Rapid – Gloria, un duel câştigat tot timpul de echipa gazdă
In ediţia trecută de campionat, rezultatele meciurilor directe dintre Gloria Buzău şi Rapid Suceava ne-au amintit de “reciprocităţile” din epoca de aur a Cooperativei. In sezonul regulat, a fost 3-0 la Buzău şi 1-0 pe Areni, cu autogol de cascadorii râsului, iar în play-out, fiecare formaţie a câştigat meciul de pe teren propriu, cu un indentic 3-2.
“Ceferiştii” sunt favoriţi la victorie la casele de pariuri
Rapid Suceava este favorită la casele de pariuri, cu o cotă de 1.65 la victorie. De partea cealaltă, un succes al Glorie Buzău pe Areni este cotat cu 4.55, în vreme ce remiza are o cotă de 3.50, bookmakerii anticipând că se vor înscrie peste două goluri în jocul de la Suceava.
Programul etapei a XI-a:
Săgeata Năvodari – CF Brăila
CS Baloteşti – FCM Dorohoi
Unirea Slobozia – Farul Constanţa
SC Bacău – FC Voluntari
ACS Berceni – Academica Piteşti
Rapid Suceava – Gloria Buzău
(Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …