Wednesday , April 17 2024

Rapidul a împrumutat trei jucători de la FC Botoşani

Rapid - Matei [800x600]

Oficialii grupării de pe Areni au pus ochii pe Marius Matei (foto), Cătălin Vraciu şi Ionuţ Ursu, jucători ce aparţin de FC Botoşani şi care în returul sezonului trecut au evoluat pentru Dunărea Galaţi. 16 jucători s-au prezentat la reunirea de ieri a lotului rapidist. Semeghin, Bălan şi Velescu sunt învoiţi până la finalul acestei săptămâni, iar Arotăriţei a plecat să susţină probe de joc la ACS Berceni 

Rapid Suceava a început să sondeze piaţa de transferuri pentru a-şi întări lotul de jucători pentru viitorul sezon al Ligii a II-a. Oficialii grupării de pe Areni au pus ochii pe trei jucători din curtea vecinilor de la FC Botoşani, este vorba de Marius Matei, Cătălin Vraciu şi Ionuţ Ursu, fotbaliştii împrumutaţi în primăvara trecută la Dunărea Galaţi.
In vârstă de 30 de ani, Marius Matei evoluează pe postul de atacant, iar de-a lungul carierei a schimbat nu mai puţin de opt echipe, printre care FC Vaslui, Oţelul Galaţi, Gloria Buzău şi Farul. Cel de-al doilea jucător de pe lista de achiziţii a “ceferiştilor”, Cătălin Vraciu, are 25 de ani şi evoluează pe postul de mijlocaş stânga. Tot 25 de ani are şi Ionuţ Ursu, acesta din urmă evoluând pe postul de fundaş central.
“Sper să ne înţelegem cu toţi trei. Sunt jucători cu experienţă. Dacă ajung la noi, mai avem nevoie de doi mijlocaşi centrali, iar în mare parte sunt acoperiţi pe toate posturile”, a spus Bogdan Tudoreanu.
Oficialii suceveni au ajuns deja la un acord verbal cu Marius Matei, iar atacantul originar din Galaţi se va prezenta astăzi, la ora 10.00, sub comanda lui Bogdan Tudoreanu. La primul antrenament al verii este aşteptat şi Florin Burcea, un mijlocaş central în vârstă de 22 de ani legitimat în prezent la Dinamo Bucureşti. Preşedintele-executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan, a precizat că pe lista de achiziţii a clubului sucevean se mai află mijlocaşul Claudiu Ionescu de la formaţia CF Brăila, dar şi un atacant brazilian în vârstă de 21 de ani.
Tudoreanu a avut 16 jucători la reunire. Astăzi e programat primul antrenament
Fotbaliştii rapidişti au terminat vacanţa, iar ieri au avut o întâlnire formală cu conducerea clubului. Astăzi dimineaţă îşi vor primi salariile pe luna iunie şi vor efectua primul antrenament din această vară.
La aşa-zisa reunire de ieri a lotului au luat parte 16 jucători: Cătălin Pascal, Cristi Spătar, Constantin Ferariu, Radu Sava, Vasile Vitu, Răzvan Bâgu, Vlad Stănescu, Andrei Fedorovici, Ciprian Sumanariu, Andrei Cerlincă, Cătălin Golofca, Ionuţ Plămadă, Iulian Ionesi, Mircea Negru, Adrian Vornicu şi Radu Luţac, ultimul revenind de la Sporting.
Dorin Semeghin, Daniel Bălan şi Claudiu Velescu au fost învoiţi până la sfârşitul acestei săptămâni, în vreme ce Costel Arotăriţei a plecat să susţină probe de joc la divizionara secundă ACS Berceni.
Rapid Suceava a renunţat în această vară la serviciile lui Ionuţ Duţică şi Cristinel Gafiţa, în vreme ce portarul Vlad Hânţescu, jucător ce aparţine de Viitorul Constanţa, a fost redirecţionat spre FC Voluntari. În schimb, oficialii “ceferiştilor” încearcă să-l repatrieze pe Mihai Luca, care apără de câteva sezoane buturile formaţiei Kosarom
Paşcani.
Sâmbătă joacă primul amical, în deplasare, cu Somuzul Preuteşti
În această săptămână, rapidiştii se vor antrena în Suceava, acolo unde Bogdan Tudoreanu va pune accentul pe reacomodarea jucătorilor la efort. La jumătatea acestei luni, “alb-vişiniii” îşi vor muta tabăra la Poiana Negri pentru un cantonament ce se va întinde pe parcursul a zece zile. În această vară, Bogdan Tudoreanu are în plan şi disputarea a 8-9 meciuri amicale, primul test fiind programat sâmbătă, în deplasare, contra divizionarei a patra Somuzul Preuteşti. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Cristiano Bergodi, dat afară de la Rapid. Ce variante de antrenor are echipa

Conducerea Rapidului a anunțat oficial în cursul zilei de marți despărțirea de antrenorul Cristiano Bergodi …