Tuesday , April 23 2024

Rapidul a făcut circ la Brăila

Liga 2. Braila - Rapid [800x600]

Echipa suceveană a pierdut sâmbătă, la Brăila, cu scorul de 2-5, la finalul unui meci în care rapidiştii au comis patru penalty-uri şi au încasat trei cartonaşe roşii. Ambele goluri ale “ceferiştilor” au fost marcate de Mircea Negru.  Sumanariu, Stănescu şi Sava au primit cartonaşe roşii şi au intrat mai repede în vacanţă. “La fiecare contact am primit galben. Doar primul penalty a fost corect, restul au fost date total aiurea. A fost circ total”, a declarat antrenorul sucevean Bogdan Tudoreanu. Rapidul a căzut pe locul 5 în clasamentul play-out 

Rapidul a făcut circ în penultima etapă din play-out, pierzând sâmbătă, la Brăila, cu scorul de 2-5, la finalul unui meci în care sucevenii au comis patru penalty-uri şi au încasat trei cartonaşe roşii.
Brăilenii au primit primul penalty, chiar în minutul 2, atunci când Semeghin l-a faultat în propriul careu pe Iordache, iar Ochia a transformat lovitura de pedeapsă pentru 1-0. În minutul 13, Frunză a cerut din nou penalty la o intrare a lui Sava, dar centralul bucureştean Dragoş Istrate a considerat că intervenţia fundaşului sucevean a fost una corectă şi a dictat doar corner. În minutul 21, Negru a executat o lovitură liberă de la circa 35 de metri, uşor lateral dreapta, portarul brăilenilor nu a fost atent şi mingea trimisă de atacantul sucevean s-a oprit în plasă. Peste numai un minut, Ochia a fost faultat clar în careu de Velescu şi brăilenii au primit a doua lovitură de pedeapsă. A executat Necoară, care şi-a readus gazdele în avantaj. Putea fi 3-1 în minutul 26, dar Câmpeanu a reluat din şase metri cu capul peste poartă o minge centrată de Ochia. Apoi în minutul 34, Dima a scăpat singur cu portarul advers, l-a driblat, dar a intrat în unghi şi a trimis în plasa laterală. Un minut mai târziu, Rapidul a rămas în zece jucători, după ce Sumanariu l-a faultat pe Claudiu Ionescu la mijlocul terenului şi a primit al doilea cartonaş galben. În minutul 43, Semeghin putea să egaleze, dar de această dată Mitrea a fost la post şi a reţinut fără probleme mingea trimisă din lovitură liberă de veteranul sucevenilor.
La opt minute după pauză, rapidiştii au egalat situaţia la 2-2. Golofca a şutat de la 16 metri, Mitrea a respins greşit până la Negru şi atacantul oaspeţilor şi-a trecut în cont dubla din patru metri. În minutul 63, putea fi 2-3, dar Mitrea a apărat miraculos şutul expediat de Semeghin de la 15 metri. Nu a fost 2-3, dar s-a făcut 3-2. Claudiu Ionescu a centrat pe jos în faţa porţii şi Câmpeanu a trimis prin alunecare în poartă. Brăilenii au continuat să atace, iar în minutul 84 s-a făcut 4-2. Iordache a aruncat o minge în careul sucevean, iar Dima a venit prompt la întâlnire marcând şi el tot din alunecare. A venit apoi minutul 89, când Stănescu l-a faultat clar în careu pe Dima, mijlocaşul sucevean a văzut al doilea galben şi a fost eliminat. În ajutorul coechipierului său a sărit şi Sava, care nu are ce face şi-l înjură ca la uşa cortului pe arbitrul de centru, iar stoperul “ceferiştilor” încasează direct cartonaşul roşu şi intră mai repede în vacanţă. Claudiu Ionescu a executat penaltyul, dar portarul Hânţăscu a ghicit colţul şi a respins. Peste numai un minut, Dragoş Istrate acorda al patrulea penalty pentru brăileni, după ce Necoară a fost faultat în careu de Bălan şi tot Necoară execută şi stabileşte scorul final la 5-2.clasament liga2 [800x600]
CF Brăila: Mitrea – Spiridon, L. Ivan, Necoară, Roşu – Iordache, Frunză (‘18 Cl. Ionescu), Ochia, Spătaru – Câmpeanu, Dima. Antrenor: Alin Pânzaru.
Rapid Suceava: Hântăşcu – Bălan, Sava, Velescu, Semeghin – Cerlincă, Sumanariu, I. Plămadă, Golofca (‘85 Bâgu) – Gafiţa (‘38 Stănescu), Negru (’77 Ionesi). Antrenor: Bogdan Tudoreanu.
Tudoreanu: “A fost circ total”
La final, antrenorul echipei sucevene, Bogdan Tudoreanu, l-a acuzat pe centralul bucureştean Dragoş Istrate că a făcut praf meciul. “Domnul Istrate a făcut circ din meci. La fiecare contact a dat galben. Doar primul penalty a fost corect, restul total aiurea au fost date. Primul roşu luat de noi a fost dat după ce un jucător de-al lor trebuia să ia roşu pentru o lovitură cu cotul. Al treilea penalty a fost o deposedare, s-a dat roşu şi penalty. A fost circ total. E adevărat că şi noi am ratat trei ocazii singur cu portarul la 2-2. În afară de ultimul cartonaş roşu, celelalte două s-au dat gratuit”, a spus Tudoreanu.
Antrenorul sucevean aşteaptă ca în pauza de vară să poate aduce câţiva jucători de valoare cu care să atace viitorul sezon. “Aşteptăm să se termine sezonul, să facem o analiză şi vom vedea ce jucători rămân. Au fost nişte discuţii, vrem să aducem 5-6 jucători de valoare şi să facem o echipa bună”, a spus şeful băncii tehnice de pe Areni.
Rezultatele penultimei etape din play-out:
Dunărea Galaţi – Farul Constanţa 4-1
Unirea Tărlungeni – Gloria Buzău 3-3
CF Brăila – Rapid Suceaava 5-2
In ultimul meci din actualul sezon al Ligii a II-a, Rapidul va primi sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Areni, vizita Unirii Tărlungeni. (Dănuţ CHIDOVET)

 

Vezi si

Novak Djokovic a fost ales Sportivul Anului 2023 la gala Premiilor Laureus. Lista câștigătorilor

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a fost ales sportivul anului în cadrul celei …