Friday , March 29 2024

Rapidiştii şi-au prezentat noile achiziţii de jucători şi obiectivele pentru sezonul de primăvară al Ligii a II-a

Rapid - prezentare achizitii [800x600]

Fundaşul Romeo Soare (Unirea Slobozia), mijlocaşii Marius Onciu (Ceahlăul) şi Eduard Săvoaia (CSMS Iaşi), precum şi atacantul Alex Buziuc (Gaz Metan Mediaş) au fost prezentaţi ieri, în mod oficial, la echipa suceveană. “A fost o campanie de achiziţii reuşită. Consider că sunt mai puternici decât în turul campionatului, dar asta trebuie să o demonstrăm prin rezultate”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu. “Ceferiştii” şi-au revizuit din mers obiectivul, vor de acum o clasare pe podium la finalul actualului sezon, anunţând totodată că îşi vor depune dosarul pentru obţinerea licenţei de Liga I

 

Rapid Suceava şi-a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, achiziţiile de jucători pe care le-a reuşit în pauză competiţională şi obiectivele pentru sezonul de primăvară al Ligii a II-a. Destul de activi pe piaţa de transferuri, “ceferiştii” s-au întărit în toate compartimentele, patru jucători noi semnând în pauza de iarnă cu gruparea de pe Areni. Astfel, în centrul defensivei, rapidiştii l-au adus pe fostul căpitan al Unirii Slobozia, Romeo Soare, la mijlocul terenului s-au întărit cu Marius Onciu (Ceahlăul), în avanposturi au obţinut împrumutul lui Alex Buziuc (Gaz Metan Mediaş), iar la capitolul jucători sub 21 de ani, lotul a fost completat cu ieşeanul Edi Săvoaia.

Bogdan Tudoreanu consideră că a fost o campanie de achiziţii reuşită, fiind de părere că Rapidul este mai puternică decât în turul campionatului, însă acest lucru trebuie demonstrat de jucători pe teren, prin rezultate, crede antrenorul sucevean. “Ca şi-n vara trecută, cred că a fost o campanie de achiziţii reuşită. Am adus jucători valoroşi, doi din Liga I, Marius Onciu şi Alex Buziuc, pe fostul căpitan al Sloboziei, Remus Soare, şi un copil de viitor, cu reale calităţi, iar aici mă refer la Edi Săvoaia. Consider că sunt mai puternici decât în turul campionatului, dar asta trebuie să o demonstrăm prin rezultate. Sper ca acestea să fie cel puţin la fel de bune ca cele din tur, dacă nu mai bune, iar spectatorii şi cei care investesc în această echipă să fie mulţumiţi de prestaţiile noastre”, a declarat Bogdan Tudoreanu.

 Onciu: “Mă bucur că m-am întors acasă. E o noua etapă în cariera mea”

Revenit la echipa din oraşul natal după cinci ani petrecuţi în curtea Ceahlăului Piatra Neamţ, mijlocaşul Marius Onciu speră ca Rapidul, cu el în teren, să repete rezultatele bune din prima parte a sezonului. “Mă bucur că m-am întors acasă. E o nouă etapă în cariera mea şi sper ca avem să avem aceleaşi rezultate bune ca în turul campionatului, când Rapidul cred că a fost o surpriză pentru toată lumea. Sper să contribui şi eu la cât mai multe rezultate bune pe viitor”, a spus Onciu, care a semnat pe un an şi jumătate cu Rapid.

Soare a venit cu gânduri mari la Suceava: “Poate terminăm chiar pe primul loc în serie”

Fostul căpitan al Unirii Slobozia, Romeo Soare, a venit şi el cu gânduri mari la Suceava, unde visează să termine cu Rapidul pe primul loc. “Am venit cu gânduri mari la Suceava, unde am găsit o echipă frumoasă şi nişte colegi primitori. Sper ca împreună să obţinem rezultate cât mai bune în Liga a II-a şi, de ce nu, poate să terminăm chiar pe primul loc în serie”, a spus fundaşul în vârstă de 31 de ani.

Mezinul lotului sucevean, Eduard Săvoaia, speră să se integreze cât mai repede la Rapid. “Sunt bucuros că am ajuns la această echipă. Am întâlnit aici oameni de perspectivă, un grup unit de la jucători până la conducere. Sper să mă integrez cât mai repede şi să avem un retur cât mai bun”, a declarat mijlocaşul format la CSMS Iaşi.

Buziuc vrea să-l facă uitat pe Matei: “Sper să dau măcar atâtea goluri câte a dat el”

La rândul său, atacantul Alex Buziuc spune că a ales să revină pe Areni pentru a-şi relansa cariera şi le-a promis suporterilor suceveni că va face tot posibilul să-l facă uitat pe golgheterul Marius Matei, cel care a marcat zece goluri pentru Rapid în prima parte a campionatului. “Am ales să revin acasă, să joc cât mai mult. Am avut o perioadă mai dificilă după acel accident şi nu am mai avut şansa să joc. Sper să o fac cât mai bine la Suceava şi să mă întorc în Liga I. Nu mi-am propus un număr exact de goluri, dar vreau să reuşesc pe cât posibil să-l înlocuiesc pe Marius Matei, să dau măcar atâtea goluri câte a dat el”, a declarat atacantul împrumutat de la Gaz Metan.

Si-au revizuit obiectivul: vor o clasare pe podium la finalul actualului sezon

Rezultatele bune înregistrate în sezonul de toamnă, la finalul căruia Rapid Suceava a ocupat locul 2 în clasamentul seriei, i-a îndemnat pe oficialii de pe Areni să revizuiască şi obiectivul echipei. Astfel, “ceferiştii” nu mai vor o simplă calificare în play-off, ci şi-au propus o clasare pe podium la finalul actualului sezon. “Din discuţiile pe care le-am avut cu conducerea clubului, obiectivul pentru play-off este o clasare pe locurile 1-3. Cred însă că va fi un retur mai dificil decât a fost turul pentru că marea majoritate a echipelor s-au întărit. Avem un program greu, dar şi un lot valoros. Cred că vom fi una dintre echipele puternice ale seriei întâi, una dintre echipele care va aborda fiecare joc la victorie”, a anunţat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Deşi pe Areni nu se vorbeşte literalmente despre promovare, rapidiştii au anunţat că îşi vor depune la Federaţia Română de Fotbal dosarul pentru obţinerea licenţei de Liga I. Conform unui comunicat emis de FRF, 27 martie este data la care clubul ACS Rapid CFR Suceava este programat să depună documentaţia pentru obţinerea licenţei. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …