Monday , September 26 2022

Rapidiştii merg la Baloteşti să câştige trei puncte. Bogdan Tudoreanu: “Mi-e frică doar de oboseală”

Rapid - conferinta [800x600]

 Rapid Suceava dispută mâine, la Baloteşti, în etapa a V-a a Ligii a II-a, al treilea meci oficial în decurs de doar şapte zile.  “Venim după două jocuri în care băieţii au alergat foarte mult şi poate cel mai important lucru este să ne refacem din punct de vedere fizic. De oboseală mi-e frică cel mai tare, dar vă garantez că vom da totul pe teren pentru a ne întoarce cu cele trei puncte”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu. Semeghin (suspendat), Negru şi Tiron (ambii accidentaţi) vor absenta din tabăra “ceferiştilor” la meciul de mâine  

Rapidul vrea să încheie luna septembrie aşa cum a început-o, cu o victorie. Neînvinsă în cele şapte meciuri oficiale disputate de la startul actualului sezon, patru în campionat şi trei în Cupa României, trupa antrenată de Bogdan Tudoreanu joacă mâine, în etapa a V-a a Ligii a II-a, pe terenul nou-promovatei CS Baloteşti şi nu concepe să se întoarcă fără cele trei puncte din fieful penultimei clasate în Seria I.
Bogdan Tudoreanu se teme de un singur lucru la Baloteşti, de starea de oboseală acumulată de jucătorii suceveni, aflaţi în faţa celui de-al treilea meci în decurs de doar şapte zile. “Este unul dintre cele mai dificile meciuri, ţinând cont că venim după două jocuri, dintre care unul de 120 de minute, în care băieţii au alergat foarte mult. Ne aşteaptă o deplasare lungă şi poate cel mai important lucru este să ne refacem din punct de vedere fizic până la ora jocului. De oboseală mi-e frică cel mai tare, dar vă garantez că băieţii vor da totul pe teren pentru a ne întoarce cu cele trei puncte de la Baloteşti. Rezultatul cu Gaz Metan ne-a dat şi mai multă încredere, iar de acum înainte vom aborda toate meciurile la victorie. Cred că avem capacitatea de a învinge orice echipă din Liga a II-a”, a declarat Bogdan Tudoreanu.
Antrenorul echipei sucevene vede un avantaj în faptul că meciul de la Baloteşti se va desfăşura pe un teren de dimensiuni reduse. “Avem mai puţin de alergat. Poate fi un avantaj pentru noi în momentul de faţă. Baloteştiul are un început mai prost de campionat, dar soarta meciului depinde doar de jocul nostru, nu de adversar”, crede Ted.
Bâgu îi va prelua sarcinile lui Semeghin pe flancul stâng
Seful băncii tehnice de pe Areni se confruntă cu trei absenţe în cadrul lotului. Semeghin este suspendat după cartonaşul roşu încasat în ultimele minute ale meciului de cupă de marţi, Negru acuză o intindere musculară şi are nevoie de câteva zile de repaus, în vreme ce Tiron nu este refăcut în totalitate după o accidentare mai veche.
“Avem cu cine să-i înlocuim, iar cei care vor intra în teren în meciul de la Baloteşti sunt convins că îşi vor face datoria cu brio. Spre exemplu, sarcinile postului de fundaş stânga vor fi preluate de Bâgu, care are un început bun de campionat şi am încredere că nu se va simţi lipsa lui Semeghin”, a precizat Bogdan Tudoreanu. De altfel, Răzvan Bâgu a anunţat că este gata să joace pe orice post pentru a-şi ajuta echipa să câştige. “Sper să fac un joc cât mai bun şi să ajut echipa să câştige toate cele trei puncte”, a declarat fotbalistul în vârstă de 21 de ani.
Ferariu: “Sper să ne întoarcem victorioşi acasă”
Constantin Ferariu nu cunoaşte prea multe amănunte despre adversarul de mâine, dar a anunţat, la unison cu colegii săi, că rapidiştii vor să se întoarcă cu trei puncte de la Baloteşti. “Intâlnim o echipă nou-promovată despre care nu ştim prea multe lucruri. Are doar doi jucători interesanţi: Chiacu şi Somodean. Mergem să luăm cele trei puncte. Sper să venim victorioşi acasă”, a declarat Ferariu.
Tudoreanu aşteaptă primul gol de la Marinkovic
Marius Matei şi Mircea Negru şi-au făcut până acum datoria în atacul sucevean. Primul este golgheterul la zi al seriei întâi, cu cinci goluri în patru etape, în timp ce Negru a marcat golul prin care Rapidul s-a calificat în opti-mile Cupei României. Acum, Bogdan Tudoreanu aşteaptă ca şi cel de-al treilea atacant din lot, Marinkovic, să spargă gheaţa în meciurile oficiale. “Sperăm ca şi Sascha să înceapă de sâmbătă să marcheze în meciurile oficiale. Este un jucător bun şi sunt convins că o să ne ajute să câştigăm multe meciuri”, a spus Ted.
I-au mulţumit primarului Ion Lungu pentru susţinere
Cu ocazia conferinţei de presă de ieri, antrenorul Bogdan Tudoreanu a ţinut să le mulţumească public tuturor celor care pus umărul, într-un fel sau altul, la calificarea echipei sucevene în optimile de finală ale Cupei României. “Vreau să încep cu domnul primar Ion Lungu, căruia vreau să-i mulţumesc în numele întregii echipe pentru susţinerea financiară şi morală pe care o avem din partea dumnealui. Le-a transmis felicitări băieţilor imediat după meci, iar acest lucru nu face decât să-i motiveze. Stiu că ne urmăreşte evoluţiile. Vom încerca să muncim mai mult. Sper ca şi pe viitor rezultatele noastre să-l mulţumească atât pe domnul primar cât şi pe spectatorii suceveni”, a declarat Bogdan Tudoreanu, care şi-a exprimat recunoştiinţa şi faţă de patronii şi preşedintele clubului Rapid: “Aş continua cu domnul preşedinte Dumitru Moldovan şi cu cei doi patroni ai clubului, Gabi Clim şi Ionuş Boghiu, care au făcut eforturi extraordinare pentru a putea face acele achiziţii în pauza de vară şi pentru ca băieţii să fie cu salariile şi primele la zi. Au adus jucători extraordinari, care s-au integrat uşor şi de care sunt mândru. Impreună cred că am format o familie şi la stadion şi în afara lui. Asta ne face să fim mai puternici”.
Au readus publicul pe stadion, un obiectiv îndeplinit
Bogdan Tudoreanu nu i-a uitat nici pe colegii săi din staff-ul tehnic, dar nici publicul sucevean, mai ataşat ca niciodată de echipa locală de fotbal. “Nu în ultimul rând aş vrea să mulţumesc colegilor mei din staff, Lucian Andrieş, Mihai Guriţă, organizatorului nostru de competiţii, Nae Grosu, şi celor doi maseuri, Pepe Armeanca şi Constantin Bosânceanu. Impreună am reuşit să ne îndeplinim unul dintre obiectivele stabilite de conducere pentru acest sezon: acela de a aduce o echipă de Liga I la Suceava şi lumea pe stadion. Am făcut jocuri bune de la startul sezonului şi totul a culminat cu acest meci din Cupa României.
Băieţii au făcut un joc extraordinar, am avut o galerie minunată, un public de nota 20 şi am reuşit o mare performanţă pentru clubul nostru şi pentru oraş.
Pentru mine ca antrenor, cea mai mare bucurie e să joci cu 5-6.000 de spectatori în spate care să te susţină din primul până în ultimul minut”, a conchis Tudoreanu.
Meciul dintre CS Baloteşti şi Rapid CFR Suceava, contând pentru etapa a V-a a Ligii a II-a, se joacă mâine, cu începere de la ora 11.00. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Şomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul de la Fălticeni

Cele două formații au încheiat la egalitate, scor 0-0, sâmbătă, în etapa a V-a a …