Thursday , April 18 2024

Rapidistii au surclasat “lanterna rosie”

N trupa preg\tit\ de Ioan Radu s-a impus, cu scorul de 3-0 (1-0), `n fa]a boto[\nenilor de la Luceaf\rul Mihai Eminescu, `ntr-un meci desf\[urat, ieri, pe stadionul Areni n golurile victoriei sucevene au fost marcate de Vaida (‘2), Ghiviziu (‘59) [i Zaremba (‘80) n `n urma acestui succes, rapidi[tii au urcat pe locul 9 `n clasamentul seriei, la finalul etapei a XVIII-a

Rapid Suceava a bifat, ieri, a doua victorie consecutiv\ pe teren propriu de la startul sezonului de prim\var\. Trupa lui Ioan Radu s-a impus, cu scorul de 3-0, `n fa]a boto[\nenilor de la Luceaf\rul Mihai Eminescu, `ntr-un meci desf\[urat pe stadionul Areni [i care a contat pentru etapa a XVIII-a din Ligii a III-a.
Instalat\ `n jum\tatea oaspe]ilor `nc\ din debutul partidei, gruparea “ceferist\” a reu[it deschiderea scorului `n minutul 2, c=nd Vaida a executat `n vinclu o lovitur\ liber\ din marginea careului, dictat\ `n urma unui fault asupra lui C. Ciurl\. Gazdele puteau s\-[i dubleze avantajul la un sfert de or\ de la startul jocului, dar lovitura de cap trimis\ de Zaremba s-a dovedit prad\ u[oar\ pentru portarul advers.
Venit\ pe Areni din postura de “lantern\ ro[ie” a seriei, Luceaf\rul a replicat printr-o serie de [uturi de la distan]\ expediate pe r=nd de Ivasuc, Netbai [i Vieru, dar execu]iile botos\nenilor fie au ratat ]inta, fie au fost re]inute cu u[urin]\ de goalkeeperul Pascal. Pe contre, rapidi[tii [i-au trecut `n cont o nou\ ocazie de a marca prin Ghiviziu, dar [utul din prima a mijloca[ului “alb-vi[iniilor” a fost respins de sub transversal\ de Afloarei, astfel c\ pauza consemna un avantaj minim `n favoarea sucevenilor.
Echipa preg\tit\ de Ioan Radu avea s\ se distan]eze pe tabela de marcaj `n minutul 59, c=nd Golofca a centrat din col]ul careului mare, mingea a ajuns la Ghiviziu, care a preluat scurt [i l-a executat pe portarul oaspe]ilor cu un [ut din 6 metri. Ultimul gol al meciului a picat `n minutul 80, c=nd Ciurl\, aflat la debutul `n postura de titular `n echipa “alb-vi[inie”, a centrat din flancul drept [i Zaremba a marcat cu latul pentru 3-0. Scorul putea lua propor]ii [i mai mari `n minutele de prelungire, dar [utul nou-intratului Barbir este respins de pe linia por]ii de un funda[ advers.
Scor final 3-0 [i rapidi[tii `nregistreaz\ a doua victorie consecutiv\ f\r\ gol primit pe Areni, `n tot at=tea partide disputate pe teren propriu `n mandatul lui Ioan Radu. .
Rapid Suceava: Pascal – Sp\tar, Breniuc, Hrimiuc, C. Ciurl\ – Ghiviziu, Vaida – I. Pl\mad\, Zaremba, Golofca – Liutec. Antrenor: Ioan Radu. Au mai intrat: P\[canu], Olariu [i Barbir.
Luceaf\rul Mihai Eminescu: Afloarei – Burlacu, Pintilii, Dutca, Ciornea – Vieru, Antonescu, Cazacu, Guceanu – Netbai, Ivasuc. Antrenor: C\t\lin Chiril\.

N Rezulatele etapei a XVIII-a:

Petrotub Roman – CSM Foc[ani 0-0
Rapid Suceava – Luceaf\rul Mihai Eminescu 3-0
CSM Pa[cani – ACS Bac\u 0-1
FCM Bac\u – Politehnica Gala]i 1-0
O]elul II Gala]i – CS Panciu 2-2
Aerostar Bac\u – FCM One[ti 0-1
Ceahl\ul II Piatra Neam] – Cetatea T=rgu Neam] 3-0

~n urma victoriei de ieri, echipa sucevean\ a f\cut un salt de dou\ locuri `n clasamentul seriei, p=n\ pe pozi]ia a 9-a. ~n runda urm\toare, “ceferi[tii” se vor deplasa pe terenul celor de la CSM Foc[ani, pentru un meci programat vineri, cu `ncepere de la orele 15.00. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Ultimele bilete la Jocurile Olimpice de la Paris au fost puse azi în vânzare

Ultimele bilete pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris au fost puse în vânzare …