Tuesday , April 16 2024

Rapidistii au incheiat anul cu o victorie

N `n ultima etap\ a turului, echipa preg\tit\ de Ion Buzoianu s-a impus, cu scorul de 1-0, `n fa]a forma]iei vr=ncene CS Panciu, `ntr-un meci desf\[urat, ieri, pe stadionul Areni n unicul gol al `nt=lnirii a fost `nscris de Sp\tar, `n minutul 51

Divizionara a treia Rapid Suceava a luat o ultim\ gur\ de oxigen chiar `nainte de vacan]a competi]ional\. Aflat\ `n deriv\ dup\ cascada de `nfr=ngeri suferite `n ultimele runde, echipa “ceferist\” [i-a scos o parte din p=rleal\ `n fa]a celor de la CS Panciu, c=[tig=nd ieri, `n fa]a grup\rii vr=ncene, cu scorul de 1-0, `ntr-un meci disputat pe stadionul Areni [i care a contat pentru ultima etap\ a turului de campionat.
Desfa[urat\ sub privirile a circa 20 de specatatori temerari, pe un teren `nghe]at [i acoperit pe alocuri cu z\pad\, partida a fost lipsit\ de orice veleit\]i tehnice, astfel c\, `n repriza `nt=i ocaziile de gol au fost rarisime.
~n minutul 12, Golofca [i-a `ncercat primul [ansa la poarta oaspe]ilor, dar execu]ia mijloca[ului rapidist a ocolit buturile ap\rate de Laz\r. P\ncenii au replicat abia `n minutul 43, prin Du]u, [utul acestuia fiind respins `n corner de goalkeeperul Gavriloaia, astfel c\ pauza a consemnat o remiz\ alb\ pe Areni, scor 0-0.
Antrenorul Ion Buzoianu a schimbat `ns\ partitura odat\ cu ie[irea de la vestiare. Tomescu i-a l\sat locul lui Romaniuc [i capriciosul mijloca[ al feroviarilor [i-a f\cut sim]it\ prezen]a `nc\ din minutul 47, c=nd l-a `ntins pe portarul oaspete cu o execu]ie din afara careului. Insisten]a gazdelor `n ofensiv\ avea s\ se concretizeze `n minutul 51, c=nd Sp\tar a marcat unicul gol al `nt=lnirii cu un [ut la col]ul lung, trimis de la 20 de metri.
Finalul jocului a fost unul s\rac `n faze de poart\, gazdele prefer=nd s\ joace la conservarea rezultatului, chiar cu riscul `ncas\rii a trei cartona[e galbene prentru trageri repetate de timp. ~n aceste condi]ii, singurul eveniment care a mai dezghe]at spiritele pe teren a ap\rut `n minutul 87, c=nd vr=ncenii au solicitat `n zadar o lovitur\ de la 11 metri la un presupus fault comis de Breniuc asupra nou-intratului Liutec.
Scor final 1-0 [i trupa lui Ion Buzoianu `ncheie turul pe un dezolant loc 11 `n clasamentul seriei, la 22 de puncte de lider [i de preten]iile fantasmagorice de promovare emise de echipa rapidist\ la startul actualului sezon al Ligii a III-a.
Rapid Suceava: Gavriloaia, – Sp\tar, Breniuc, Sava, Oniu – Tomescu, Br=nz\, Apetri, Golofca – Corban, I. Pl\mad\. Au mai intrat: Romaniuc [i Burlacu.
CS Panciu: Laz\r – Stanciu, Bozian, Stan, Mihai, Balaban, B=r\, Du]u, Stoian, Radu, Sasc\u. A mai intrat: Cioran [i Liutec. (D\nu] CHIDOVE})

N Rezultatele ultimei etape a turului:

Petrotub Roman – Ceahl\ul II Piatra Neam] 5-0
CSM Pa[cani – FCM One[ti 1-0
Rapid Suceava – CS Panciu 1-0
CSM Foc[ani – Politehnica Gala]i 2-0
Luceaf\rul Mihai Eminescu – ACS Bac\u (ast\zi)
Aerostar Bac\u [i O]elul II Gala]i au stat.

Vezi si

VIDEO. A fost lansat imnul echipei naționale de fotbal pentru EURO 2024, „Visăm împreună”. Clip cu Esca, Smiley, Bartoș, Andra, Irina Rimes

În urma calificării echipei naționale la EURO 2024, Federația Română de Fotbal (FRF) și postul …