Sunday , April 28 2024

Rapidistii au c=stigat, din penalty, la T=rgu Neamt

Trupa antrenat\ de Bogdan Tudoreanu s-a impus ieri, cu scorul de 1-0, pe terenul celor de la Cetatea T=rgu Neam], golul victoriei sucevene fiind marcat de Oniu dintr-o lovitura de la 11 metri n `ntr-un alt meci al etapei a XII-a, Sporting Suceava a c=[tigat, pe stadionul Areni, cu scorul de 2-0, `n fa]a grup\rii ABC Stoicescu Buz\u

Rapid Suceava a revenit pe f\ga[ul victoriei, dup\ ce s-a impus, ieri, cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat din penalty, pe terenul formatiei Cetatea T=rgu Neam], `ntr-un meci cont=nd pentru runda a XII-a din cadrul actualului sezon al Ligii a III-a.Scoas\ de pe traiectoria promov\rii dup\ cele dou\ `nfr=ngeri consecutive suferite `n rundele precedente, trupa antrenat\ de Bogdan Tudoreanu a luat cu asalt poarta gazdelor `nca din debutul jocului, prima [ansa de gol a “ceferi[tilor” venind `n minutul 12, c=nd goalkeeperul neam]ean a intervenit providen]ial la o lovitura liber\ executat\ de Semeghin. Peste numai trei minute, forma]ia sucevean\ a primit o lovitur\ grea, a r\mas cu un om mai pu]in pe teren, dup\ ce portarul Pascal a fost trimis printre spectatori de c\tre centralul buzoian Adrian Vizireanu `n urma unui fault clar comis din postura de ultim ap\r\tor [i speran]ele oaspe]ilor p\reau s\ se n\ruie. Rapidi[tii nu au f\cut `ns\ pasul `napoi, iar `n ciuda inferiorit\]ii numerice de pe gazon, [i-au mai trecut `n cont alte trei oportunit\]i de gol p=n\ la pauz\, irosite `ns\ de {uleru, Sumanariu [i I. Pl\mad\. Insis]en]a “alb-vi[iniilor” avea s\ fie r\spl\tit\ `n minutul 56, c=nd Oniu a reu[it s\ deschid\ scorul dup\ ce a transformat o lovitur\ de pedeaps\ acordat\ `n urma unui hen] s\v\r[it de gazde. Mai mult, peste cinci minute, s-a restabilit [i egalitatea numeric\ din teren, dup\ ce Usturoi a fost eliminat `n urma unui fault ur=t asupra lui Sumanariu. Oaspe]ii `[i puteau dubla avantajul cu zece minute `nainte de final, c=nd Semeghin a fost faultat `n suprafa]a de pedeaps\, centralul a indicat din nou punctul cu var, dar acela[i Oniu a ratat al optulea penalty primit de “ceferi[ti” `n acest tur de campionat, trimi]=nd o sc\ri]\ ce a trecut peste transversal\. Trupa lui Tudoreanu a continuat s\ se `ntreac\ `n rat\ri [i `n ultimele minute ale jocului, cand nou-intratul Golofca a irosit dou\ [anse monumentale de la `nchide definitiv conturile. Scor final 1-0 [i rapidi[tii r\m=n al\turi de trioul frunta[ al seriei, cu trei etape r\mase la pauza de iarn\.Rapid Suceava: Pascal, Oniu, Hrimiuc, Fl. Pl\mad\, Sp\tar –  Bosancu, St\nescu, Sumanariu, Semeghin – I. Pl\mad\, {uleru. Antrenori: Bogdan Tudoreanu [i Ion Buzoianu. Au mai intrat: Prutean, Golofca, Ionesi [i Doroftei.
Sporting, victorie just\ cu ABC Stoicescu Buz\u
Sporting Suceava [i-a p\strat pozi]ia a 5-a `n clasamentul seriei `ntai a Ligii a III-a, dup\ ce s-a impus, ieri, pe stadionul Areni, cu scorul de 2-0, `n fa]a celor de la ABC Stoicescu Buz\u, `ntr-un meci cont=nd pentru runda a 12-a din cadrul actualului sezon.Aflat\ la prima reprezenta]ie pe teren propriu cu Ovidiu Murariu la [efia b\ncii tehnice, echipa sucevean\ a `nceput f\r\ motiva]ie `nt=lnirea, singura [ansa de gol din debutul jocului fiind consemnat\ la o lovitura liber\ execut\ de Apetri direct `n bra]ele portarului advers. Oaspe]ii au replicat pe contraatac [i din fazele fixe, st=rnind primele emo]ii printre spectatorii de ocazie de pe Areni `n minutul 7, c=nd Turi]\ a intervenit la un [ut din unghi trimis de Sitaru. De partea cealalt\, trupa lui Murariu a for]at deschiderea scorului din toate pozi]iile, dar execu]iile lui Pantea, Dutciuc, Guri]\ sau Buziuc fie l-au g\sit la post pe goalkeeperul Oprea, fie au ocolit ]inta. Ultima ocazie a reprizei `nt=i a apar]inut buzoienilor, dar Turi]\ a respins `n corner [utul trimis de Chiorc\u [i tabela r\m=nea neschimbat\ la pauz\.Sporting [i-a accentuat dominarea odat\ cu startul p\rtii secunde, iar sarjele ofensive ale gazdelor aveau s\ se concretize `n minutul 66, c=nd veteranul Guri]\ a deschis scorul dup\ ce a reluat cu capul `n plas\ o minge trimis\ din corner de Negru. Peste numai patru minute, ABC Stoicescu au solicitat penalty la un fault `n careu, dar centralul botos\nean George Br=nzei a `nchis ochii cu non[alan]a l\s=nd jocul s\ continue, spre disperarea b\ncii tehnice a oaspe]ilor. De partea cealalt\, forma]ia sucevean\ a `ncheiat conturile pe Areni `n minutul 74, c=nd Cainari a executat cu efect o lovitura liber\ de la 20 de metri, portarul buzoian a respins mingea `n fa]a [i Buziuc [i-a trecut `n cont a noua reu[ita stagional\, `nchiz=nd tabela la scorul de 2-0.Sporting Suceava: Turi]\ – Dutciuc, Breniuc, Guri]\, Arot\ri]ei – Azaharioaiei, C\inari, Apetri, Pantea – Negru, Buziuc. Antrenori: Ovidiu Murariu [i Bogdan Grosu. Au mai intrat: Liutec, Prichici, Pl\cint\ [i Strugariu.

Rezultatele etapei a XII-a:
O]elul II Gala]i – Petrotub Roman 0-3CSM Pa[cani – Ceahl\ul II Piatra Neam] 2-0ACS Bac\u – Aerostar Bac\u 3-0CSM R=mnicu S\rat – CSM Foc[ani 4-0Sporting Suceava – ABC Stoicescu Buz\u 2-0CS Panciu – Politehnica Gala]i 3-2Cetatea T=rgu Neam] – Rapid Suceava 0-1FCM Dorohoi a stat `n aceast\ rund\.

 

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …