Thursday , April 25 2024

Rapid Suceava va juca într-o serie de 13 echipe, cu play-off şi play-out. “Ceferiştii” nu-şi cunosc încă adversarul din prima etapă

Rapid

Noua ediţie de campionat a Ligii a II-a va debuta pe data de 7 septembrie va conţine un sezon regulat, cu 26 de etape, dar şi două turnee play-off / play-out. “Ceferiştii” n-au aflat încă exact ce adversar vor întâlni în prima etapă, Unirea Tărlungeni (deplasare) sau ACS Clinceni (acasă). “Magiun” consideră că rapidiştii suceveni pot termina sezonul regulat la mijlocul clasamentului, “la limita dintre play-off şi play-out”  

Rapid Suceava va evolua într-o serie de 13 echipe în viitorul sezon al Ligii a II-a, al doilea din istoria clubului de pe Areni la acest nivel. Conform repartizării geografice făcută în sedinţa de ieri a Comitetului Executiv, gruparea antrenată de Marin Barbu va juca în seria întâi, alături de formaţiile Rapid Bucureşti, CSMS Iaşi, CF Brăila, ACS Clinceni, Unirea Slobozia, Dunărea Galaţi, Sportul Studenţesc, Farul Constanţa şi nou-promovatele ACS Berceni, Gloria Buzău, SC Bacău şi Unirea Tărlungeni Braşov. Delta Tulcea şi CS Otopeni s-a retras din campionat, iar Chindia Târgovişte nu a fost repri-mită în Liga a II-a.
Ca noutate, viitoarea ediţie de campionat a Ligii a II-a va conţine un sezon regulat, în care se va juca tur-retur, fiecare cu fiecare, pe parcursul a 26 de etape. La finalul sezonului regulat, primele şase clasate vor evolua în play-off-ul pentru promovarea în Liga I, ocupantele locurilor 7-12 se vor bate în play-out pentru evitarea retrogradării, iar formaţia de pe locul 13 va pica direct în Liga a III-a.
Marin Barbu: “Putem termina undeva la mijlocul clasamentului, la limită, între play-off şi play-out”
Marin Barbu nu s-a arătat surprins nici de componenţa seriei, nici de introducerea sistemului play-off / play-out, considerând că echipa suceveană poate termina undeva la jumătatea clasamentului la finalul sezonului regulat. “Este ceva nou introducerea acestor turnee play-off şi play-out. Vom vedea cum stau lucrurile pe parcurs. Echipele deştepte se vom acomoda repede cu noul sistem. Ne aşteaptă un campionat greu, dar cred că putem termina undeva la mijlocul clasamentului, la limită, între play-off şi play-out”, a declarat “Magiun”.
Incă nu ştiu cu cine joacă în prima etapă. Unirea Tărlungeni sau ACS Clinceni
Haosul persistă însă în privinţa programului meciurilor din seria întâi a Ligii a II-a. Aflat în insolvenţă, clubul Farul Constanţa s-ar putea retrage din campionat înainte de startul sezonului, astfel că oamenii din subordinea lui Mircea Sandu au stabilit ieri două variante ale “ţintarului”, una cu 13 echipe şi o alta cu 12 formaţii, fără constănţeni.
Farul Constanţa a primit răgaz până sămbătă pentru a anunţa Federaţia Română de Fotbal dacă continuă sau nu în Liga a II-a.
In cazul în care constănţenii nu se vor alinia la startul campionatului, Rapid Suceava ar urma să joace în runda inaugurală, programată pe 7 septembrie, pe terenul nou-promovatei Unirea Tărlungeni Braşov. De altfel, conform acestei variante de program, “ceferiştii” ar trebui să întâlnească în primele patru runde de campionat doar nou-promovate. In schimb, începând cu etapa a V-a, trupa lui Barbu va avea un program infernal, în decurs de o săptămână fiind obligată să joace în Copou, cu CSMS Iaşi, şi pe Areni, cu Rapid Bucureşti.
Programul meciurilor echipei sucevene în cazul în care Farul se retrage din campionat:
Etapa I (7 septembrie):
Unirea Tărlungeni – Rapid Suceava
Etapa a II-a (14 septembrie):
Rapid Suceava – ACS Berceni
Etapa a III-a (18 septembrie):
Gloria Buzău – Rapid Suceava
Etapa a IV-a (21 septembrie):
Rapid Suceava – SC Bacău
Etapa a V-a (28 septembrie):
CSMS Iaşi – Rapid Suceava
Etapa a VI-a (5 octombrie):
Rapid Suceava – Rapid Bucureşti
Etapa a VII-a (9 octombrie):
ACS Clinceni – Rapid Suceava
Etapa a VIII-a (12 octombrie):
Sportul Studenţesc – Rapid Suceava
Etapa a IX-a (19 octombrie):
Rapid Suceava – Dunărea Galaţi
Etapa a X-a (26 octombrie):
CF Brăila – Rapid Suceava
Etapa a XI-a (2 noiembrie):
Rapid Suceava – Unirea Slobozia
In cazul în care Farul Constanţa se va înscrie în campionat, Rapid Suceava urmează să joace în prima etapă, pe stadionul Areni, contra formaţiei ACS Clinceni (fosta CS Buftea). (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …