Friday , March 29 2024

Rapid Suceava mai are timp până luni să se înscrie în Liga a II-a

Rapid

Luni, 15 iulie, este ultima zi în care echipele cu drept de a evolua în eşaloanele doi şi trei pot să-şi depună actele pentru înscrierea în campionat. Rapid CFR şi Sporting sunt singurele echipe sucevene care nu au trimis încă cererile de înscriere la Federaţie.  “Depindem de Rapid. Dacă ne vor lua o parte dintre jucători, vom face selecţii pentru completarea echipei, iar Sporting va rămâne în Liga a III-a. Sper ca în acest weekend să se clarifice situaţia”, a declarat managerul clubului Sporting, Ciprian Anton. Rapidiştii aşteaptă încă cei 50.000 de lei promişi săptămâna trecută de primarul Ion Lungu, pentru a se înscrie în campionat şi a demara pregătirile de vară

Cinci zile. Atât mai are la dispoziţie conducerea clubului Rapid Suceava pentru a se înscrie în viitorul sezon al Ligii a II-a. Conform FRF, luni, 15 iulie, este ultima zi în care echipele cu drept de a evolua în primele trei eşaloane fotbalistice pot să-şi depună actele pentru înscrierea în campionat. Dacă nou-promovata FC Pojorâta se va înscrie astăzi, iar Bucovina Rădăuţi a demarat deja procedurile, cluburile Rapid şi Sporting nu au trimis încă cererile de reînscriere.
Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, echipele neînscrise vor fi retrogradate direct în Liga a V-a. Momentan însă, conducerea divizionarei secunde Rapid Suceava are griji mai mari. Într-o întâlnire cu Ion Lungu, desfăşurată vinerea trecută, “ceferiştii” au primit promisiuni că în cel mai scurt timp vor încasa 50.000 de lei de la Primărie, dar nu au văzut încă niciun ban. Mai mult, şeful administraţiei locale a plecat în concediu şi va reveni peste aproximativ o lună de zile. Fără bani, planificarea reunirii este de prisos. Managerul clubului Sporting Suceava, Ciprian Anton, aşteaptă şi el o decizie finală cu privire la colaborarea dintre Rapid şi Sporting.
“Depindem de Rapid. Dacă ne vor lua o parte dintre jucători, vom face selecţii pentru completarea echipei. Sporting va rămâne în Liga a III-a, în aceste zile vom trimite la Federaţie ce-rerea de reînscriere. Sper ca în acest weekend să se clarifice situaţia la Rapid pentru ca săptămâna viitoare să începem treaba la Sporting”, a spus Anton. In ultima perioadă, tot mai multe zvonuri dau divizionara a treia Sporting Suceava ca şi mutată la Fălticeni, existând se pare deja o ofertă în acest sens din partea autorităţilor de pe malul Somuzului.
Rapid Suceava nu este singura echipă din Liga a II-a care depinde de banii Primăriei locale. Conform unei analize publicată în Gazeta Sporturilor de miercuri, trei sferturi dintre cluburile din primele două ligi sunt susţinute din bani publici. Dintre echipele care vor participa în viitorul sezon al Ligii a II-a, doar cinci se descurcă graţie unor investitori privaţi. Este vorba despre Farul Constanţa, Sportul Studenţesc, FC Argeş Piteşti, Luceafărul Oradea şi Alro Slatina.
S-a schiţat componenţa seriei întâi
In altă ordine de idei, conform unor surse federale, viitorul sezon al Ligii a II-a se va desfăşura într-un format cu două serii a câte 16 echipe. In aceste condiţii, seria întâi va fi alcătuită din formaţiile Delta Tulcea, CS Otopeni, CF Brăila, CS Buftea, Unirea Slobozia, Dunărea Galaţi, Sportul Studenţesc, Rapid Suceava şi Farul Constanţa. Acestora li se adaugă nou-promovatele: ACS Berceni, Gloria Buzău, şi SC Bacău, fosta prim-divizionara CSMS Iaşi, Rapid Bucureşti sau Concordia Chiajna, şi cel mai probabil Chindia Târgovişte şi Dinamo II Bucureşti, re-trogradate pe linie sportivă la finalul sezonului trecut. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …

One comment

  1. DE CE AR TREBUI CA DIN BANII MEI O PARTE SA FIE DATI ECHIPEI DE FOTBAL? CRED CA SUNT ALTE LUCRURI DE FACUT. ECHIPA SA-SI CAUTE SPONSORI SI SUPORTERII SA CONTRIBUIE CU BANI .. DACA O SA SPUNA SUS SI TARE CA VREM ECHIPA SA O SUSTINA FINANCIAR NU SA ASTEPTE SA INTRE PE BLAT LA MECI.