Friday , May 24 2024

Rapid Suceava a scos doar o remiza in meciul cu Luceafarul

N “ceferi[tii” au terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputat\ s=mb\t\ la Bucecea, `n compania forma]iei Luceaf\rul Mihai Eminescu, `n epilogul etapei a III-a n echipa sucevean\ a deschis scorul `n minutul 5 prin Br=nz\, golul egalizator al gazdelor fiind semnat de C=rda[, `n minutul 37 n antrenorul Bogdan Tudoreanu [i-a asumat acest semie[ec, recunosc=nd c\ a abordat meciul cu o formul\ de joc mult prea defensiv\

Socoteala din vestiar nu se potrive[te cu cea de pe teren. De acest lucru s-au convins s=mb\t\ [i juc\torii divizionarei a treia Rapid Suceava. Pleca]i la Bucecea cu g=ndul de bifa al doilea succes stagional, “ceferi[tii” au reu[it doar o remiz\ modest\, scor 1-1, `n compania echipei locale Luceaf\rul Mihai Eminescu, `n epilogul etapei a III-a.

Favorit\ a calculelor h=rtiei, cu o cot\ de 1.30 la victorie, forma]ia sucevean\ a avut parte de un debut favorabil de meci, reu[ind s\ deschid\ scorul `nc\ din minutul 5 prin Alexandru Br=nz\, care a `nscris cu un [ut plasat din marginea careului mare. Instala]i confortabil la timona jocului, “alb-vi[inii” au avut [ansa s\-[i dubleze avantajul `n minutul 30, dar Ionu] Pl\mad\ nu a izbutit s\ finalizeze din pozi]ie singur cu portarul advers o pas\ pe culoar venit\ de la Romaniuc. Contrar cursului jocului, forma]ia boto[\nean\ a replicat cu gol `n minutul 37, c=nd C=rda[ a primit o centrare la [ase metri de buturile adverse [i a restabilit egalitatea cu un [ut pe sub goalkeeperul Pascal.

~nceput\ sub aceia[i not\ de dominare teritorial\ a rapidi[tilor, repriza secunda a consemnat ale dou\ ocazii la poarta gazdelor, ambele av=ndu-l `n prim plan pe {uleru, care mai `nt=i a ajuns prea t=rziu la o centrare trimis\ de Oniu, pentru ca apoi s\ fie blocat `n extremis de funda[ii adver[i. Minutul 75 avea s\ aduc\ [i cea mai controversat\ faz\ a meciului, dup\ ce arbitrul Ionu] Nacu a anulat un nou gol semnat de C=rda[ pe motiv de off-side, decizia fiind contestat\ de tab\ra boto[\nean\. De partea cealalt\, oaspe]ii [i-au trecut `n cont o ultim\ ocazie `n minutul 77, c=nd portarul Luca a respins `n extremis o lovitur\ liber\ executat\ de Oniu, [i `n ciuda presiunii exercitate pe final, rapidi[tii au fost nevoi]i s\ se mul]umeasc\ cu un rezultat de egalitate `n fieful coda[ei Luceaf\rul Mihai Eminescu, care a cucerit cu ocazia confrunt\rii de s=mb\t\ primul punct din actualul sezon.

Luceaf\rul Mihai Eminescu:  Luca – Ghiviziu, Leonte, Leto[, Gr\dinariu – Matei, V\tavu, Antonescu, Maxim – C=rda[, Or\[anu. Antrenor C\t\lin Chiril\.

Rapid Suceava: Pascal – Oniu, Sevaciuc, Fl. Pl\mad\, Pantea – Apetri, Br=nz\, Romaniuc, I. Pl\mad\ – {uleru, Negru. Au mai intrat: Golofca, Sava [i Corban. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

La finalul jocului, antrenorul Bogdan Tudoreanu [i-a asumat o mare parte din semie[ecul de la Bucecea, recunosc=nd c\ a abordat meciul cu o formula de joc mult prea defensiv\. “Cele dou\ partide disputate `n ultima s\pt\m=n\ [i-au pus amprenta asupra condi]iei fizice a jucatorilor, astfel c\ am vrut sa `ncep meciul ceva mai defensiv, ceea ce s-a dovedit a fi o gre[eal\ din partea mea. Poate c\ [i eliminarea din Cup\ a afectat pu]in atmosfera din lot, av=nd `n vedere c\ ne doream foarte mult s\ aducem o echip\ de Liga I la Suceava. Oricum, nu am ce s\ le repro[ez b\ie]ilor, au alergat destul de mult [i chiar dac\ Luceaf\rul era o echip\ de b\tut s-a `ntamplat s\ ob]inem doar un egal”, a spus [eful b\ncii tehnice de pe Areni.

~n urma acestei remize, echipa sucevean\ se afl\ pe locul 5 `n clasamentul primei serii, urm=nd ca vineri s\ primeasc\ pe Areni vizita forma]iei CSM Foc[ani, `ntr-un meci programat cu `ncepere de ora 17.00 [i care va conta pentru etapa a IV-a. (D\nu] CHIDOVE})

N Etapa a III-a:

CSM Foc[ani – Petrotub Roman             0-1

ASC Bac\u – CSM Pa[cani         3-0

Politehnica Gala]i – FCM Bac\u 1-2

CS Panciu – O]elul II Galati        1-2

FCM One[ti – Aerostar Bac\u      3-0

Cetatea Tg. Neam] – Ceahl\ul II 2-1

Luceaf\rul – Rapid Suceava       1-1

Vezi si

Nadal, mare ghinionist la tragerea la sorți de la Roland Garros, la ultima participare din carieră. Pe cine va întâlni în primul tur

Rafael Nadal (37 de ani) nu a avut deloc noroc la tragerea la sorți care …