Thursday , March 28 2024

Rapid Suceava a scos doar o remiza in meciul cu Luceafarul

N “ceferi[tii” au terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputat\ s=mb\t\ la Bucecea, `n compania forma]iei Luceaf\rul Mihai Eminescu, `n epilogul etapei a III-a n echipa sucevean\ a deschis scorul `n minutul 5 prin Br=nz\, golul egalizator al gazdelor fiind semnat de C=rda[, `n minutul 37 n antrenorul Bogdan Tudoreanu [i-a asumat acest semie[ec, recunosc=nd c\ a abordat meciul cu o formul\ de joc mult prea defensiv\

Socoteala din vestiar nu se potrive[te cu cea de pe teren. De acest lucru s-au convins s=mb\t\ [i juc\torii divizionarei a treia Rapid Suceava. Pleca]i la Bucecea cu g=ndul de bifa al doilea succes stagional, “ceferi[tii” au reu[it doar o remiz\ modest\, scor 1-1, `n compania echipei locale Luceaf\rul Mihai Eminescu, `n epilogul etapei a III-a.

Favorit\ a calculelor h=rtiei, cu o cot\ de 1.30 la victorie, forma]ia sucevean\ a avut parte de un debut favorabil de meci, reu[ind s\ deschid\ scorul `nc\ din minutul 5 prin Alexandru Br=nz\, care a `nscris cu un [ut plasat din marginea careului mare. Instala]i confortabil la timona jocului, “alb-vi[inii” au avut [ansa s\-[i dubleze avantajul `n minutul 30, dar Ionu] Pl\mad\ nu a izbutit s\ finalizeze din pozi]ie singur cu portarul advers o pas\ pe culoar venit\ de la Romaniuc. Contrar cursului jocului, forma]ia boto[\nean\ a replicat cu gol `n minutul 37, c=nd C=rda[ a primit o centrare la [ase metri de buturile adverse [i a restabilit egalitatea cu un [ut pe sub goalkeeperul Pascal.

~nceput\ sub aceia[i not\ de dominare teritorial\ a rapidi[tilor, repriza secunda a consemnat ale dou\ ocazii la poarta gazdelor, ambele av=ndu-l `n prim plan pe {uleru, care mai `nt=i a ajuns prea t=rziu la o centrare trimis\ de Oniu, pentru ca apoi s\ fie blocat `n extremis de funda[ii adver[i. Minutul 75 avea s\ aduc\ [i cea mai controversat\ faz\ a meciului, dup\ ce arbitrul Ionu] Nacu a anulat un nou gol semnat de C=rda[ pe motiv de off-side, decizia fiind contestat\ de tab\ra boto[\nean\. De partea cealalt\, oaspe]ii [i-au trecut `n cont o ultim\ ocazie `n minutul 77, c=nd portarul Luca a respins `n extremis o lovitur\ liber\ executat\ de Oniu, [i `n ciuda presiunii exercitate pe final, rapidi[tii au fost nevoi]i s\ se mul]umeasc\ cu un rezultat de egalitate `n fieful coda[ei Luceaf\rul Mihai Eminescu, care a cucerit cu ocazia confrunt\rii de s=mb\t\ primul punct din actualul sezon.

Luceaf\rul Mihai Eminescu:  Luca – Ghiviziu, Leonte, Leto[, Gr\dinariu – Matei, V\tavu, Antonescu, Maxim – C=rda[, Or\[anu. Antrenor C\t\lin Chiril\.

Rapid Suceava: Pascal – Oniu, Sevaciuc, Fl. Pl\mad\, Pantea – Apetri, Br=nz\, Romaniuc, I. Pl\mad\ – {uleru, Negru. Au mai intrat: Golofca, Sava [i Corban. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

La finalul jocului, antrenorul Bogdan Tudoreanu [i-a asumat o mare parte din semie[ecul de la Bucecea, recunosc=nd c\ a abordat meciul cu o formula de joc mult prea defensiv\. “Cele dou\ partide disputate `n ultima s\pt\m=n\ [i-au pus amprenta asupra condi]iei fizice a jucatorilor, astfel c\ am vrut sa `ncep meciul ceva mai defensiv, ceea ce s-a dovedit a fi o gre[eal\ din partea mea. Poate c\ [i eliminarea din Cup\ a afectat pu]in atmosfera din lot, av=nd `n vedere c\ ne doream foarte mult s\ aducem o echip\ de Liga I la Suceava. Oricum, nu am ce s\ le repro[ez b\ie]ilor, au alergat destul de mult [i chiar dac\ Luceaf\rul era o echip\ de b\tut s-a `ntamplat s\ ob]inem doar un egal”, a spus [eful b\ncii tehnice de pe Areni.

~n urma acestei remize, echipa sucevean\ se afl\ pe locul 5 `n clasamentul primei serii, urm=nd ca vineri s\ primeasc\ pe Areni vizita forma]iei CSM Foc[ani, `ntr-un meci programat cu `ncepere de ora 17.00 [i care va conta pentru etapa a IV-a. (D\nu] CHIDOVE})

N Etapa a III-a:

CSM Foc[ani – Petrotub Roman             0-1

ASC Bac\u – CSM Pa[cani         3-0

Politehnica Gala]i – FCM Bac\u 1-2

CS Panciu – O]elul II Galati        1-2

FCM One[ti – Aerostar Bac\u      3-0

Cetatea Tg. Neam] – Ceahl\ul II 2-1

Luceaf\rul – Rapid Suceava       1-1

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …