Thursday , April 25 2024

Rapid Suceava a pierdut in extremis amicalul cu Ceahlaul

Rapid Suceava - Ceahlaul

“ceferi[tii” au pierdut amicalul disputat pe Areni cu scorul de 1-2 gazdele au condus pe tabela de marcaj gra]ie golului marcat de Negru din lovitura de la 11 de metri nem]enii au înscris golul victoriei în minutele de prelungire startul Ligii a III-a a fost am=nat cu o s\pt\m=n\, prima etapa din noua edi]ie de campionat fiind reprogramata pentru data de 27 august

Rapid Suceava a fost învinsa cu scorul de 1-2 de forma]ia Ceahl\ul Piatra Neam], într-o partida amicala disputata joi dupa amiaza pe stadionul Areni.
Anun]ata drept principala favorita la promovare în prima serie a ligii secunde, gruparea nem]eana s-a a[ezat în jum\tatea “ceferi[tilor” înca din debutul jocului, astfel ca în minutul 15, echipa preg\tita de Marin Barbu a fost la un pas de deschiderea scorului la o faza în care mingea a scuturat transversala por]ii aparate de Pascal. De partea cealalt\, rapidi[tii au amenin]at pentru prima oara poarta lui Viladsen la o lovitura libera executata de Romaniuc [i re]inuta cu siguran]a de goalkeeperul danez al oaspe]ilor.
Cele doua echipe au l\sat garda jos odata cu startul reprizei secunde, iar la zece minute de la reluare, echipa suceveana a reu[it sa deschida scorul prin Negru, care a transformat cu siguran]a o lovitura de pedeapsa dictata la un fault asupra lui Pantea. Negru putea s\-[i treaca în cont dubla c=teva minute mai t=rziu, dar fostul s\u coechipier de la Cetatea, Andrei Rohe]ki, a fost la post [i a respins în extremis din pozi]ie de unu la unu cu atacantul “ceferi[tilor”.
Ceahl\ul avea sa restabileasca egalitatea în minutul 64, dupa ce Gafi]a a reu[it s\-l învinga cu un [ut plasat pe nou-intratul Gavriloaia. Mai mult, în minutele de prelungire ale partidei, acela[i Gafi]a a marcat golul victoriei nem]ene cu un [ut puternic din col]ul careului mic [i a spulberat astfel speran]ele rapidi[tilor într-un egal de palmares în compania trupei lui Marin Barbu.
Rapid Suceava a început meciul în urm\toarea alc\tuire: Pascal – Pantea, Sava, Sevaciuc, Sp\tar – Jalb\, Brânz\, Romaniuc, Pl\mada – Bosancu, {uleru. Pe parcursul reprizei secunde au mai evoluat: Negru, Apetri, Gavriloaia, Burlacu, Golofca [i Corban.
Ceahlaul a aliniat la start urm\torul unsprezece: Viladsen, Dumitra[cu, Forminte, Vi]elaru, Barna, B\descu, Onciu, Sofronie, Constantinescu, B\l]oi, Achim. Dupa pauza au mai intrat: Rohe]ki, Ferariu, Gafi]a, Tudose, }epes, Staicu [i Hurdubei.
La finalul partidei, tehnicianul “alb-vi[iniilor”, Bogdan Tudoreanu s-a declarat mul]umit de jocul prestat de elevii s\i, av=nd în vedere ca Sevaciuc [i compania au jucat împotriva Ceahl\ului la doar o zi dupa meciul de cupa disputat la Dume[ti. “}in=nd cont ca într-un interval de 24 de ore am jucat doua meciuri, pot sa spun ca jucatorii no[tri s-au descurcat bine. În general, cu echipele mari reu[im sa ne mobilizam mai bine, dar din p\cate lu\m goluri pe gre[eli personale”, a spus Bogdan Tudoreanu.
De partea cealalt\, tehnicianul Marin Barbu considera ca amicalul de joi a fost un test util pentru ambele echipe. “A fost un antrenament bun pentru ambele echipe. Ma a[teptam ca în unele momente diferen]a sa fie mai mare, dar de obicei, cu o echipa mai slab cotata concentrarea nu este a[a cum ar trebui sa fie. Sunt mul]umit, în schimb, de efortul depus de juc\tori”, a spus “Magiun”.
{eful b\ncii tehnice de sub Pietricica a vorbit [i despre cei doi juc\tori afla]i în acest moment în lotul Ceahl\ului, portarul Andrei Rohe]ki [i mijloca[ul Marius Onciu, considera]i doua piese importante în planurile grup\rii nem]ene de revenire în prima lig\. ““Onciu [i Rohe]ki sunt juc\tori pe care ne vom baza în noul campionat. Sper sa dea ambii un randament bun, iar la sf=r[it sa fiu mul]umit de evolu]iile lor”, a completat Barbu.
În alta ordine de idei, Comitetul de Urgen]a al Federa]iei Rom=ne de Fotbal a decis joi sa am=ne cu o s\pt\m=na startul Ligii a III-a. Astfel, conform noului program, cele doua echipe sucevene prezente pe tabloul e[alonului trei vor debuta în noua edi]ie de campionat pe 27 august. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …