Thursday , April 18 2024

Rapid Suceava a eliminat pe FC Botosani din Cupa Romaniei

.

“ceferi[tii” s-au calificat în Turul al V-lea dupa un meci nebun, încheiat cu scorul general de 8-7, dupa loteria penaltyurilor la finalul celor 90 de minute regulamentare, scorul a fost de 1-1, in timp ce dupa reprizele de prelungire, tabela indica 3-3

Surpriza de propor]ii pe Areni. Rapid Suceava a eliminat aseara pe FC Boto[ani, în Turul al IV-lea al Cupei Rom=niei, la cap\tul un meci de infarct, încheiat cu scorul de 1-1 la finalul celor 90 de minute regulamentare, cu 3-3 dupa prelungiri [i cu 8-7 în favoarea “ceferi[tilor” dupa loviturile de departajare.
Prima repriza a fost una de tatonare, cele doua echipe prefer=nd sa nu ri[te prea mult în ofensiv\, astfel ca singura ocazie notabila a primelor 45 de minute a apar]inut lui Pl\mad\, [utul mijloca[ului sucevean fiind respins de la r\d\cina barei de Prisac\.
Primul gol al meciului a picat în minutul 58, c=nd Romaniuc a trimis o pasa inteligenta în ad=ncime, Pl\mada a luat prim-planul funda[ilor adver[i [i dupa ce l-a driblat cu s=nge rece pe goalkeeperul Prisaca a deschis scorul cu poarta goal\.
De[i misiunea “alb-vi[iniilor” p\rea ca se u[ureaza odata cu eliminarea lui Atudorei din minutul 87, gazdele au capotat chiar la ultima faza din timpul regulamentar, c=nd Va[vari a trimis meciul în prelungiri cu un [ut puternic de la 30 de metri.
Rapidi[tii au revenit însa în avantaj în minutul 99, c=nd Romaniuc a fost faultat în careu, centralul înt=lnirii a indicat prompt punctul cu var [i {uleru a înscris pentru 2-1 cu toata opozi]ia portarului advers.
În ciuda omului în minus de pe teren, boto[\nenii au revenit pe tabela de marcaj pe finalul primei reprize suplimentare, printr-un gol înscris cu capul de Spiridon care a profitat de o respingere defectuoasa a lui Pascal. Mai mult, în cea de-a doua parte a prelungirilor, oaspe]ii au trecut pentru prima oara în avantaj în urma unei lovituri libere transformate de Boro[tean. La acest scor, sucevenii au riscat totul pe cartea atacului, [i norocul le-a sur=s în minutul 116, c=nd nou-intratul Golofca a centrat perfect în gura por]ii [i acela[i {uleru a pus latul pentru 3-3, trimit=nd meciul la loviturile de departajare.
La loteria penaltyurilor, rapidi[tii au ratat prin Pantea, care a trimis peste transversal\, dar au transformat ultimele cinci lovituri prin Br=nz\, Sp\tar, Oniu, Romaniuc [i {uleru. De partea cealalt\, boto[\nenii au fructificat primele patru penaltyuri prin Tincu, Va[vari, Boro[tean [i Sandu, dar le-au ratat ultimele doua prin Patache [i Bosancu.

Rapid Suceava: Pascal – Sp\tar, Sevaciuc, Sava, Pantea, – Apetri, Oniu, Romaniuc, Pl\mada – {uleru, Negru. Antrenor: Bogdan Tudoreanu. Au mai intrat: Br\nz\, Golofca [i S=rbu.
FC Boto[ani: Prisaca – Bosancu, Atudorei, Tincu, Patache – Matei, Va[vari, Spiridon, Vrabie – Homneac, Ghiceanu. Antrenor: Cristi Popovici. Au mai intrat: Boro[tean, Sandu [i Porfireanu.
În turul al V-lea al Cupei Rom=niei, Rapid Suceava va primi cele mai probabil vizita celor de la Ceahl\ul Piatra Neam]. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …