Thursday , April 18 2024

RAPID – STEAUA 1-1. Incidente grave in tribune

incidente rapid-steaua

Echipele RAPID şi STEAUA au terminat la egalitate, duminică, pe stadionul Giuleşti – Valentin Stănescu, scor 1-1 (1-0), în derbiul etapei a XXVI-a a Ligii I, meci marcat de incidente atât la început, cât şi spre final. De altfel, partida a fost şi întreruptă de arbitrul Colţescu şi a existat posibilitatea să nu se mai reia.

Partida a început cu o întârziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, făcliilor şi artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a şi peluza a doua. În jur de şase torţe au ajuns pe teren, în jumătatea echipei Steaua, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a le îndepărta. La solicitarea arbitrului Sebastian Colţescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin staţia de amplificare, în două rânduri, să nu mai arunce cu artificii şi torţe în teren pentru că FC Rapid riscă sancţiuni.

Şi la începutul reprizei secunde s-au aprins torţe şi fumigene în peluza a doua, dar fără să fie aruncate pe teren.

Jocul a fost întrerupt aproximativ zece minute, din minutul 83, din cauza obiectelor contondente aruncate de fani pe teren. După ce fundaşul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat să execute un aut pentru că erau aruncate diverse obiecte spre el, s-a aruncat o sticlă în teren, iar Chiricheş a căzut lovit de un obiect mic. În direcţia managerului Mihai Stoica s-a aruncat inclusiv cu un scaun.

Arbitrul Sebastian Colţescu a decis întreruperea meciului, după care a avut loc un meleu între jucătorii şi oficialii celor două echipe. Arbitrul i-a invitat pe jucători la vestiare şi le-a cerut să nu mai stea în mijlocul terenului.

Jucătorii stelişti şi managerul Mihai Stoica au încercat să ducă o parte din obiecte către oficialii LPF, dar au fost împiedicaţi de jucătorii şi oficialii rapidişti.

Imediat după marcarea golului egalizator, Mihai Stoica a ieşit de pe banca de rezerve şi a fost lovit de o sticlă aruncată din tribune.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat după meciul cu Steaua, scor 1-1, marcat de incidente, că managerul grupării din Bulevardul Ghencea, Mihai Stoica, a incitat de la începutul jocului, dar şi toată săptămâna. “O săptămână am fost terorizaţi cu ce o să se întâmple. Aţi văzut ce poate face un conducător care nu gândeşte. Mihai Stoica a incitat de la începutul meciului, dar şi toată săptămâna. Şi el şi antrenorul lor. Nu se poate aşa ceva. Am zis demult că sunt lucruri sensibile. Nu poţi să ai o asemenea atitudine. Sunt iresponsabili. Acum nu a fost nimic grav la Latovlevici, putea să reia jocul. Probabil o să ne cheme la comisie. E bine că s-a reluat partida. Pentru ce să pierdem cu 3-0? O să plătim amendă”, a spus Taban.

Laurenţiu Reghecampf: Încercăm să câştigăm acest campionat pe teren şi de aceea am revenit pe gazon

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, duminică seară, referitor la incidente, după remiza din meciul cu Rapid Bucureşti, scor 1-1, că formaţia sa încearcă să câştige campionatul pe teren şi de aceea a revenit pe gazon după întreruperea jocului.
“Noi încercăm să câştigăm acest campionat pe teren, de aceea am şi revenit pe teren la zece minute de la incidente. Noi am decis cu toţii să revenim şi cred că a fost hotărârea cea mai bună. Decizia de a ieşi de pe teren a fost a arbitrului, dar îl felicit că a fost de acord ca meciul să se reia. Eu am spus dinainte ce am auzit de la suporteri şi am spus şi că noi venim aici să jucăm fotbal, nu să ne batem. Chiricheş a fost lovit din tribună la faza aceea, dar nu trebuie să mai vorbim despre asta, nu contează. E păcat că aceşti suporteri, care trebuie lăudaţi pentru felul cum au cântat, nu s-au compartat la fel şi până la finalul partidei”, a spus Reghecampf.
Tehnicianul stelist a afirmat că nu ştie dacă managerul Mihai Stoica a fost lovit în meleul produs pe teren. “Nu am văzut dacă a fost lovit Mihai Stoica. Nu au fost agresiuni între jucători şi oficiali. La pauză am fost udat cu un pahar cu apă, e un gest urât, dar nu mai contează”, a precizat Reghecampf.
Laureţiu Reghecampf consideră că Steaua a făcut un meci bun: “În mare am făcut un meci reuşit, un meci bun, însă faptul că am primit gol în debutul primei reprize ar trebui să ne dea de gândit, pentru că nu putem să începem mereu meciurile de la 0-1. Trebuia să câştigăm acest meci mult mai devreme, nu la bara lui Iancu din final. Păcat că nu am reuşit totuşi să marcăm în ultimul minut”.

Chiricheş, lovit de un obiect, Stoica, bruscat de Perjă

Scandalul a plecat după ce Vlad Chiricheş a fost lovit în cap cu un obiect aruncat din tribună! Jucătorii s-au îmbrâncit, au intervenit şi oficiali ai celor două echipe, iar haosul a fost continuat de fanii rapidişti, care au aruncat cu scaune pe teren. Din peluze s-au aruncat şi scaune, unul dintre ele fiind luat chiar de Mihai Stoica. Însă managerul Stelei nu a apucat să-l arate lui Sebastian Colţescu după ce a fost bruscat de Dănuţ Perjă. Şi portarul de rezervă Virgil Drăghia a fugit să ia scaunul de la stelişti şi l-a aruncat în afara terenului. Sebastian Colţescu a suspendat meciul şi i-a trimis pe jucători la vestiare. Steliştii s-au supus, dar gazdele au rămas pe teren. La revenirea pe teren, Reghecampf a avut un dialog cu suporterii Rapidului în care le-a transmis să termine cu aceste reacţii şi că doreşte ca meciul să se dispute pe gazon.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …