Wednesday , April 24 2024

Rapid și Pojorâta, învinse în ultima etapă din sezonul regulat

Sâmbătă, în ultima rundă dinaintea play-out-ului pentru menținerea în Liga a II-a, Rapid CFR Suceava a pierdut, cu scorul de 1-3, la Călărași, în vreme ce Bucovina Pojorâta a cedat, cu scorul de 0-2, în deplasare, la Brăila. “Ceferiștii” au condus în meciul disputat pe malul Borcei timp de jumătate de oră, printr-un gol înscris de Boiciuc. Brăilenii au irosit un penalty în minutul 82 al partidei cu Pojorâta

 Rapid Suceava a încheiat sezonul regulat așa cum l-a început: cu o înfrângere în deplasare. Sâmbătă, în ultima etapă dinaintea play-out-ului pentru menținerea în Liga a II-a, echipa antrenată de Costel Ilie a pierdut pe terenul Dunării Călărași cu scorul de 1-3, la capătul unui meci în care a condus vreme de jumătate de oră pe tabela de marcaj.Liga 2. Calarasi - Rapid (1)

Implicată în lupta pentru promovare, formația de pe malul Borcei a luat cu asalt poarta suceveană încă din debutul întâlnirii, dar Alami a trimis peste transversală, iar mai apoi Niga s-a opus, respingând mingea în corner, la un șut din interiorul careului expediat de Chițu.

Contrar cursului jocului, oaspeții au deschis scorul în minutul 14, când Boiciuc și-a trecut în cont al doilea său gol în tricoul Rapidului, după ce l-a învins pe Lungu cu o lovitură plasată de cap din opt metri.

Trupa antrenată de Adrian Mihalcea a avut șansa egalării la jumătate de oră de la fluierul de start, când Vădrariu a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, portarul Niga a respins balonul în față, dar reluarea din “foarfecă” a marocanului Alami a trecut pe lângă țintă.

Ce n-a reușit Vădrariu, scăpat unu la unu cu Niga, în minutul 41, au reușit rapidiștii trei minute mai târziu. S-au egalat singuri, la o fază în care Dunărea a beneficiat de un corner de pe partea dreaptă, iar Dănilă a deviat mingea cu capul în propria poartă pentru 1-1 la pauză.

Mihalcea a făcut două schimbări în debutul reprizei secunde, iar mișcarea avea să se cunoască repede pe tabelă. Prefațat de ocazia lui Alami, golul de 2-1a venit în minutul 61, când Balint a primit o pasă în adâncime, sucevenii s-au oprit pentru un off-side inexistent, iar atacantul Dunării a înscris cu un șut plasat din mijlocul careului.

Plecată în Bărăgan lipsită de patru titluari și fără soluții viabile de pe banca de rezerve, trupa lui Costel Ilie nu a avut replică în fața celei de-a doua clasate în serie. Mai mult, gazdele și-au securizat victoria în minutul 75, când congolezul Kanda a înscris dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, la care Niga a plonjat după minge pentru fotografi.

Dunărea Călărași – Rapid Suceava s-a terminat 3-1, iar “ceferiștii” încheie sezonul regulat în genunchi, fără victorie din luna octombrie.

Dunărea Călărași: C. Lungu – Tenea, Bumbac, M. Popescu (46’ S. Matei), M. Chițu – V. Balint, Sg. Popescu, Preoteasa, Vădrariu (’58 A. Stoica) – Alami (’79 V. Andrei), Kanda. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Rapid CFR Suceava: Niga – G. Apostol, Velescu, D. Ciobanu, Bîgu,- Dănilă, Aeroaiei (’66 Dudea) – Golofca, I. Plămadă (’79 Tudorache), Ghiorghiciuc (’87 A. Vornicu) – Al. Boiciuc. Antrenor: Costel Ilie.

Pojorâta a rămas “echipa păcii” în deplasare

Bucovina Pojorâta a încheiat sezonul regulat al Ligii a II-a cu un singur punct cucerit în 12 meciuri jucate în deplasare. Sâmbătă, în ultima etapă dinaintea play-out-ului pentru salvarea de la retrogradare, echipa antrenată  de Dănuț Mândrilă și Bogdan Grosu a fost învinsă pe terenul celor de la Dacia Unirea Brăila, cu un sec 0-2.

Sigură de prezența în play-off, formația brăileană a jucat degajat, ratând cu nonșalanță ocaziile ivite la poarta apărată de Pop în prima jumătate de oră a întâlnirii. In tot acest timp, sucevenii s-au apropiat periculos de buturile lui Mitrea o singură dată, la un șut a lui Jugaru din interiorul careului, reținut fără probleme de goalkeeperul gazdelor.

Deschiderea scorului a venit în minutul 32, când Stănciulescu a centrat din colțul careului mare, iar veteranul Onofraș l-a lăsat spectator pe Pop, trimițând mingea în plasă, cu capul, din opt metri.

Bucovina a avut șansă egalării în minutul 41, când Muscă a deviat balonul, puțin pe lângă poartă, la o lovitură liberă de la 30 de metri executată de  Acostăchioaie. Același Muscă avea să fie protagonistul ultimei ocazii de gol din prima repriză, încercarea de lob a atacantului brăilean fiind blocată în extremis, cu vârful degetelor, de portarul Pop.

Partea secundă a început în aceiași notă de dominare a echipei antrenate de Alin Pânzaru, care a trimis din nou balonul în ațe, în minutul 50, dar reușita lui Muscă a fost anulată pe motiv de off-side.

Proaspăt introdus pe teren, M. Coman a stârnit ceva emoții printre spectatorii brăileni, în minutul 60, când a recuperat o minge la 30 de metri de poarta adversă, a pătruns în interiorul careului, l-a driblat larg pe Mitrea, dar a fost blocat în momentul șutului de către Stănciulescu.

Alarmate de această ocazie, gazdele au forțat golul desprinderea, dar Raul Pop s-a opus în două rânduri la șuturile lui Muscă și Onofraș. In minutul 82, Acostăchioaie a lovit minea cu mâna în propriul careu, centralul Costel Marcu a arătat punctul cu var de la 11 metri, dar portarul Pop a ghicit colțul și a parat penaltyul executat de Dima.

Dacia Unirea avea să-și dubleze avantajul trei minute mai târziu, când același Dima a centrat de pe partea dreaptă, Frunză a retrimis mingea în fața porții, iar Pușcașu a pus latul, din trei metri, pentru 2-0.

Pojorâta a avut șansa golului de onoare în ultimele minute, dar Al. Marin a șutat prea slab pentru a-l învinge pe Mitrea, iar în prelungiri, Pâslaru a executat pe lângă vinclu o lovitură liberă de la 22 de metri.

Dacia Unirea – Bucovina Pojorâta s-a încheiat 2-0, iar trupa antrenată de Dănuț Mândrilă merge în play-out de pe penultimul loc în Seria I.

Dacia Unirea Brăila: Cr. Mitrea – G. Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roșu (‘69 M. Dima), Pușcașu (‘86 Nicoliță), Petean, Frunză – Onofraș (‘79 G. Iordache), Muscă. Antrenor: Alin Pânzaru.

Bucovina Pojorâta: R. Pop – D. Cristescu, Răuță (’46 Juncănaru), Moisi, Jarda – Buhăcianu (’53 Coman), Jugaru, Căinari (’77 Pâslaru), V. Stănescu, Acostăchioaie – Al. Marin.  Antrenor: Bogdan Grosu.

 Rezultatele ultimei etape din sezonul regulat:

Rapid București – ACS Berceni 1-1

Farul Constanța – Gloria Buzău 2-0

Ceahlăul Piatra Neamț – CS Balotești 0-1

Academica Clinceni – SC Bacău 0-0

Dunărea Călărași – Rapid Suceava 3-1

Dacia Unirea Brăila – Bucovina Pojorâta 2-0

Oțelul Galați a stat în ultima rundă.

(Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …