Friday , April 19 2024

Rapid și Pojorâta încheie sezonul regulat în deplasare

“Ceferiștii” vor juca la Călărași, în vreme ce Bucovina se deplasează la Brăila, pentru două meciuri programate astăzi, cu începere de la ora 11.00. Rapidul a plecat în Bărăgan fără șase jucători. Ambele formații sucevene sunt outsidere la casele de pariuri 

 Play-off. Rapid - Academica 1-4 [800x600]

Rapid CFR încheie sezonul regulat în deplasare, formația suceveană urmând să evolueze în ultima etapă dinaintea play-out-ului pe terenul Dunării Călărași, într-un joc programat azi, cu începere de la ora 11.00.

Deși a plecat în Bărăgan fără patru dintre titularii din runda precedentă, trupa antrenată de Costel Ilie vrea să-i ofere o replică cât mai bună celei de-a doua clasate și, de ce nu, să se întoarcă cu un punct acasă. “Vom încerca să ne jucăm șansa la Călărași, să dăm o replică cât mai bună gazdelor. Chiar dacă vom fi slăbiți din punct de vedere valoric, cât și ca experiență, asta nu înseamnă că ne vom da la o parte. Mă bazez pe atitudinea jucătorilor care vor intra pe teren. Vreau să le dau o șansă și celor care au jucat mai puțin sau chiar deloc, să-mi arate că într-adevăr mă pot baza pe serviciile lor. Sperăm să venim măcar cu un punct”, a declarat antrenorul celor de la Rapid.

Costel Ilie are șase absențe la meciul de astăzi cu Dunărea. Semeghin, Bălan și Sfrijan nu au fost incluși în lot deoarece sunt în pericol de suspendare din cauza numărului mare de cartonașe galbene, în vreme ce Edy Sandu, Svichi și Negru sunt accidentați.

Rapid (echipa probabilă): Niga – Apostol, D. Ciobanu, Velescu, Bâgu – Aeroaiei, Dănilă – Golofca, I. Plămadă, Ghiorghiciuc – Al. Boiciuc.

De partea cealaltă, antrenorul Adrian Mihalcea nu poate miza în meciul de astăzi pe Panait și pe golgheterul seriei întâi, V. Alexandru.

Dunărea Călărași este mare favorită la casele de pariuri, cu o cotă de 1.40 la victorie. De partea cealaltă, un succes al echipei sucevene în Bărăgan este cotat cu 6.30, în vreme ce remiza are o cotă de 4.20.

In meciul tur de pe Areni, cele două formații au încheiat nedecis, 1-1.

Un meci la fel de greu are în ultima etapă a sezonului regulat și Bucovina Pojorâta, trupa condusă de Dănuț Mândrilă, urmând să joace astăzi, de la ora 11.00, pe terenul formației Dacia Unirea Brăila.

Cu un singur punct cucerit pe teren străin în actuala ediție de campionat, “alb-albaștrii” trag speranțe că vor repeta la Brăila jocul bun din runda precendentă, când i-au dat Dunării Călărași calculele peste cap în lupta pentru promovare. “Sperăm să repetăm jocul bun de sâmbăta trecută, chiar dacă suntem conștienți că ne așteaptă un meci greu la Brăila, în fața unei echipe experimentate care va avea un cuvânt greu de spus în play-off. Un punct ne-ar folosi cumva pe mai departe, în play-out, acolo unde va fi o luptă de care pe care pentru evitarea retrogradării”, a declarat antrenorul Dănuț Mândrilă, care își va ispăși astăzi ultima etapă de suspendare din cele trei primite din partea Comisiei de Disciplină după meciul cu Ceahlăul.

Vasile Vitu este singura absență din lotul sucevean la jocul de astăzi.

Pojorâta (echipa probabilă): R. Pop – D. Cristescu, Răuță, Moisi, Jarda – Buhăcianu, Jugaru, Stănescu, Căinari – M. Coman, Al. Marin.

De partea cealaltă, antrenorul Alin Pânzaru este convins că formația brăileană va încheia sezonul regulat cu o victorie în fața Pojorâtei. “Batem și ne-am realizat deja obiectivul pentru acest campionat, restul va fi bonus. Adversara noastră este flămândă de puncte și vine să lupte pentru ele pentru a se salva de la retrogradare. Noi ne exprimăm însă bine acasă, avem un lot superior valoric și trebuie să câștigăm. Cu o victorie cu Pojorâta, în clasamentul din play-off vom fi pe locul al treilea, la doar două puncte în spatele echipei din Călărași și la cinci puncte distanță de Rapid”, a declarat Alin Pânzaru, care nu poate miza astăzi pe ex-rapidistul Marco Enciu, care este suspendat.

Dacia Unirea este mare favorită la casele de pariuri, cu o cotă de 1.35 la victorie. De partea cealaltă, un succes al Bucovinei Pojorâta în lunca Dunării e cotat cu 6.75, în vreme ce remiza are o cotă de 4.50.

In turul campionatului, cele două formații au remizat 0-0 la Pojorâta.

Programul ultimei etape din sezonul regulat:

Rapid București – ACS Berceni

Farul Constanța – Gloria Buzău

Ceahlăul Piatra Neamț – CS Balotești

Academica Clinceni – SC Bacău

Dunărea Călărași – Rapid Suceava

Dacia Unirea Brăila – Bucovina Pojorâta

Oțelul Galați nu este programată în ultima rundă. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …