Thursday , March 28 2024

Rapid, preluat de o legenda a clubului 

Daniel Pancu (41 de ani), retras din activitatea de fotbalist la finalul sezonului 2017-2018, a fost instalat in functia de antrenor principal la FC Rapid, grupare din Liga a III-a, in locul lui Constantin Schumacher, el declarand ca de acum inainte jucatorii vor “varsa sange” daca va fi nevoie pentru a-si indeplini obiectivul.

Detinator al licentei B de antrenor, Pancu a semnat un contract valabil pana in vara anului 2019 si ii va avea ca secunzi pe Mihai Iosif si Nicolae Grigore.

“Ma simt onorat si ma bucur ca am fost in capul listei. Stiam de decizia conducerii de vineri. Am avut trei zile la dispozitie sa ma gandesc, iar ieri am luat decizia de a continua acest proiect. Nu am obiectiv decat promovarea. Jucatorii cred ca au inteles dupa meciul de la Faurei ca Liga a III-a este una de lupta, de atitudine. Nimeni nu ne face niciun cadou. Toti adversarii vor sa invinga Rapidul. Am fost super incantat de evolutia jucatorilor de la Faurei, asa se iese de pe un teren de fotbal. Acum a fost cazul lui Grigore, al lui Durita, Voicu… deci daca trebuie sa varsam sange o vom face pentru a ne atinge obiectivul”, a spus cel care a ocupat in acest debut de sezon functia de director tehnic.

“Imi pare rau de ceea ce s-a intamplat cu Schumacher, insa in orice club exista ierarhii, exista oameni care iau decizii. In acest caz a fost strict decizia conducerii, a celor care investesc acum la Rapid. Nu am avut absolut nicio implicare in decizia lor. Din ce am inteles, conducerea a fost nemultumita de unele evolutii ale echipei. Sper si eu ca de acum sa nu mai existe fluctuatii, nici in ceea ce priveste jocul, nici in ceea ce priveste determinarea si atitudinea. Am alternat momente bune si foarte bune, cum a fost in partida cu Daco-Getica din Cupa, cu prestatii slabe sau foarte slabe. Primul lucru pe care mi-l impun este constanta in evolutii. Eu pot sa spun ca am fost surprins de demiterea lui Schumacher dupa o infrangere in 50 de meciuri, dar decizia nu a fost a mea. Mi se poate intampla si mie. Dar eu mi-am ales calea asta, stiu ce ma asteapta”, a adaugat tehnicianul.

Aflat la inceputul carierei, Daniel Pancu vrea sa isi formeze un stil propriu de a antrena. El recunoaste insa ca o mare influenta in cariera lui va avea Mircea Lucescu, antrenor alaturi de care a obtinut cele mai importante performante ca jucator.

“Eu imi incep oficial acum cariera de antrenor. Dar am mai fost doua meciuri la FC Voluntari in Liga I, o perioada de 7-8 etape am fost secund cu Florin Marin tot la FC Voluntari, de asemenea 8-9 etape cu Marian Rada la Rapid. Dar eu impreuna cu staff-ul vom indeplini obiectivul, care e promovarea. Nimeni nu poate da un raspuns in ceea ce il priveste pe antrenorul Daniel Pancu, daca va confirma sau nu, doar timpul poate spune. In Liga a II-a daca voi lua licenta A de antrenor voi putea sta pe banca Rapidului si sezonul urmator. Eu imi doresc sa antrenez Rapidul in Liga I peste doi ani. Eu voi avea stilul meu de antrenor, dar normal ca sunt si influente. Iar asemenea influente nu pot veni decat de la antrenorii cu care ai obtinut rezultate. Iar in cazul meu este un singur om alaturi de care am castigat doua titluri, cupe si meciuri in cupele europene, este vorba de Mircea Lucescu. Am avut insa si alti antrenori de valoare si de la fiecare cred ca am invatat cate ceva”, a precizat antrenorul.

Pancu le-a transmis suporterilor sa il critice pe el si nu pe jucatori in cazul in care evolutia echipei nu se ridica la asteptarile lor. “Am si un mesaj pentru suporteri. Pe jucatorul Daniel Pancu, tot ce a insemnat si a facut el pentru Rapid pe teren, sa-l inchida undeva intr-un sertar sau o vitrina. E un capitol incheiat. Acum incepe o alta perioada, sigur de acum vor avea o alta perceptie despre mine. La ultimul meci din Cupa i-au contestat pe unii jucatori, dar acum i-as ruga sa inteleaga faptul ca sunt multi jucatori noi, jucatori tineri, care nu sunt obisnuiti cu presiunea Giulestiului. Daca suporterii mai au asemenea manifestari sa le aiba la adresa mea, nu a jucatorilor. Imi doream sa mai joc un meci inainte de demolarea Giulestiului, dar nu cred ca mai e posibil pentru ca nu s-a mai anuntat nimic de acest proiect. Poate un meci de retragere, mi-as dori unul cu Besiktas la inaugurarea noului Giulesti. E posibil, dar nu stim cand va fi gata stadionul, iar cei de la Besiktas trebuie anuntati cu un an inainte”, a mentionat Pancu.

 

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …