Tuesday , April 23 2024

Rapid l-a împrumutat pe Ioniţă de la FC Koln: Sunt fericit că m-am întors, am ales cu inima, nu cu buzunarul

Atacantul echipei FC Koln Alexandru Ioniţă a fost împrumutat la FC Rapid până la 30 iunie 2012, gruparea giuleşteană având apoi opţiunea de a-l cumpăra definitiv pe fotbalist, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CA al grupării giuleştene, Ion Taban.

“Am perfectat împrumutul lui Ioniţă. E vorba de o înţelegere cu FC Koln până la 30 iunie, când noi vom avea o opţiune de transfer definitiv al jucătorului. Suma cu care îl putem cumpăra definitiv este confidenţială, dar este o sumă pe care am convenit-o cu cei de la FC Koln, un club cu care am rămas în relaţii excelente “, a declarat Taban.

Oficialul giuleştean a mai spus că Rapid va mai transfera sigur un jucător sau doi în această pauză competiţională: “După Ioniţă sigur vom mai face un transfer, dacă nu chiar două. Noi oricum avem o echipă foarte omogenă”.

Atacantul s-a declarat fericit că a revenit la Rapid, precizând că deşi avea oferte de la cluburi din Italia şi Germania a ales “cu inima şi nu cu buzunarul”: “Sunt foarte fericit că m-am întors la Rapid. Am ales cu inima, nu cu buzunarul. Pentru că au fost şi alte opţiuni pentru mine. Am avut oferte din Germania şi Italia… Din ţară nu ştiu, pentru că nu m-a interesat altceva în afară de Rapid. Nicăieri nu este ca în Giuleşti, nu se compară cu niciun alt stadion”, a spus Ioniţă, jucător aflat în proprietatea clubului FC Koln care va evolua sub formă de împrumut la Rapid până la vară.

Ioniţă a afirmat că va fi o onoare să lucreze cu antrenorul Răzvan Lucescu şi a explicat că va da “200 la sută pentru Rapid, fără fiţe şi fără figuri”. “Mă bucur că voi avea onoarea să colaborez cu domnul Răzvan Lucescu, speram să lucrăm la naţională, dar nu s-a putut. Am vorbit deja, mi-a spus că are încredere în mine. Am trecut peste perioada Germania, am venit la Rapid să câştig Cupa şi campionatul. Ne vom ajuta reciproc. Eu voi ajuta Rapidul, iar Rapidul pe mine. Eu voi da 200 la sută pentru Rapid, fără fiţe şi fără figuri”, a menţionat Alexandru Ioniţă.

Atacantul susţine că perioada petrecută la Koln l-a maturizat şi cu siguranţă va juca mai bine decât ultima oară când a îmbrăcat tricoul formaţiei giuleştene. “Eu cred că o să fie şi mai bine acum pentru că m-am maturizat, nu mai sunt un copil. Atunci după un gol eram cu capul în nori trei zile. Cei de la Koln m-au ajutat să mă maturizez, chiar dacă nu am avut ocazia să joc. Toată lumea acum un an şi jumătate a spus că am plecat prea devreme de la Rapid, dar atunci eram pe val… Ce puteam să fac? Dacă nu plecam la Koln, plecam în altă parte, dar tot plecam. Acum sunt pregătit 100 la sută, stagiul din Antalya va fi suficient pentru mine. Sunt şi destule meciuri amicale, aşa că este timp”, a precizat jucătorul.

Atacantul Alexandru Ioniţă a fost transferat la începutul anului 2010 de la Rapid la FC Koln, jucătorul semnând atunci un contract valabil pentru trei ani şi jumătate. În această iarnă, gruparea germană i-a permis să îşi caute o altă echipă deoarece antrenorul Stale Solbakken a anunţat că nu va conta pe serviciile sale. Astfel, Alexandru Ioniţă a fost împrumutat la Rapid până la 30 iunie, când gruparea giuleşteană are opţiune de cumpărare definitivă a jucătorului.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …