Saturday , December 3 2022

Rapid-Dinamo, un derby fara nici un gol

foto: gsp.ro

Partida din Giuleşti s-a încheiat 0-0, însă ambele formaţii s-au chinuit să ajungă în preajma careului advers. În minutul 4, arbitrul Ovidiu Haţegan i-a refuzat Rapidului o lovitură de la 11 metri.

Primul mare derby al primăverii s-a încheiat nedecis, Rapid şi Dinamo împărţindu-şi frăţeşte punctele în meciul jucat în Giuleşti, în cadrul etapei a 24. Partida a început tensionat, când rapidiştii au cerut un penalty (min. 4) la o intervenţie a lui Scarlatache asupra lui Surdu, dar Ovidiu Haţegan a lăsat jocul să continue. Reluările ulterioare au dovedit că arbitrul a greşit şi ar fi trebuit să dicteze lovitura de la 11 metri. În rest, jocul a fost unul destul de slab.

Giuleştenii au avut prima ocazie în minutul 25. Deac a primit o minge în 13 metri de la Texeira, dar a trimis mult peste poarta lui Bălgrădean. Surdu a continuat seria ratărilor. Atacantul a trimis pe lângă poartă din 18 metri şi tot Surdu s-a jucat cu nervii lui Răzvan Lucescu 7 minute mai târziu, când faţă-n faţă cu Bălgrădean a alunecat şi a pierdut mingea. Herea a ratat cea mai mare ocazie, în ultimul minut al primei reprize.

La reluare, rapidiştii au tremurat la intervenţia lui Pulhac asupra lui Deac. Mijlocaşul a părăsit terenul în lacrimi. După ce a primit îngrijiri, Deac a revenit în teren. Grigorie a încercat un lob în minutul 58, dar nu a reuşit să-l surprindă pe Bălgrădean. Nicolae Grigore şi-a trecut şi el o ratare în cont în minutul 65. Dan Alexa a fost la un pas să deschidă scorul în ultimul minut, dar Bălgrădean a respins în corner. Ţucudean a semnat ultima ocazie a meciului, însă Dani Coman nu a avut probleme şi Rapid – Dinamo s-a terminat 0-0.

În urma acestei partide, Rapid rămâne pe locul 5, cu 42 de puncte, iar Dinamo pe locul 2, cu 46 de puncte, cu 4 mai puţine decât liderul CFR Cluj, care joacă luni la Vaslui.

Vezi si

Echipele calificate și programul optimilor de finală de la Cupa Mondială din Qatar 2022

Coreea de Sud și Elveția au completat vineri seara ultimele două locuri vacante în optimile …