Tuesday , April 16 2024

Rapid-Dinamo, un derby fara nici un gol

foto: gsp.ro

Partida din Giuleşti s-a încheiat 0-0, însă ambele formaţii s-au chinuit să ajungă în preajma careului advers. În minutul 4, arbitrul Ovidiu Haţegan i-a refuzat Rapidului o lovitură de la 11 metri.

Primul mare derby al primăverii s-a încheiat nedecis, Rapid şi Dinamo împărţindu-şi frăţeşte punctele în meciul jucat în Giuleşti, în cadrul etapei a 24. Partida a început tensionat, când rapidiştii au cerut un penalty (min. 4) la o intervenţie a lui Scarlatache asupra lui Surdu, dar Ovidiu Haţegan a lăsat jocul să continue. Reluările ulterioare au dovedit că arbitrul a greşit şi ar fi trebuit să dicteze lovitura de la 11 metri. În rest, jocul a fost unul destul de slab.

Giuleştenii au avut prima ocazie în minutul 25. Deac a primit o minge în 13 metri de la Texeira, dar a trimis mult peste poarta lui Bălgrădean. Surdu a continuat seria ratărilor. Atacantul a trimis pe lângă poartă din 18 metri şi tot Surdu s-a jucat cu nervii lui Răzvan Lucescu 7 minute mai târziu, când faţă-n faţă cu Bălgrădean a alunecat şi a pierdut mingea. Herea a ratat cea mai mare ocazie, în ultimul minut al primei reprize.

La reluare, rapidiştii au tremurat la intervenţia lui Pulhac asupra lui Deac. Mijlocaşul a părăsit terenul în lacrimi. După ce a primit îngrijiri, Deac a revenit în teren. Grigorie a încercat un lob în minutul 58, dar nu a reuşit să-l surprindă pe Bălgrădean. Nicolae Grigore şi-a trecut şi el o ratare în cont în minutul 65. Dan Alexa a fost la un pas să deschidă scorul în ultimul minut, dar Bălgrădean a respins în corner. Ţucudean a semnat ultima ocazie a meciului, însă Dani Coman nu a avut probleme şi Rapid – Dinamo s-a terminat 0-0.

În urma acestei partide, Rapid rămâne pe locul 5, cu 42 de puncte, iar Dinamo pe locul 2, cu 46 de puncte, cu 4 mai puţine decât liderul CFR Cluj, care joacă luni la Vaslui.

Vezi si

Cristiano Bergodi, dat afară de la Rapid. Ce variante de antrenor are echipa

Conducerea Rapidului a anunțat oficial în cursul zilei de marți despărțirea de antrenorul Cristiano Bergodi …