Friday , April 19 2024

Rapid CFR și Rapid au remizat alb pe Areni, într-un meci cu 5.000 de spectatori în tribune

Cele două formații au încheiat fără gol, scor 0-0, în ultimul joc al etapei a XXIII-a din Liga a II-a. Giuleștenii au avut cea mai mare șansă de gol în minutul 60, când Raul Costin a șutat în bară. In debutul întâlnirii, un fan giuleștean a furat unul dintre steagurile galeriei sucevene, a sărit gardul și a traversat tot terenul fără nicio reacție din partea forțelor de ordine. “Tin să-mi felicit echipa pentru că a făcut un meci bun”, a declarat antrenorul sucevenilor, Costel Ilie 

Rapid CFR - Rapid (2)

Rapid CFR Suceava a scos un rezultat de egalitate, scor 0-0, în meciul disputat ieri, pe stadionul Areni, în compania celor Rapid București, în cadrul etapei a XXIII-a din sezonul regulat al Ligii a II-a.

Venirea liderului clasamentului la Suceava a golit străzile orașului, aproape 5.000 de spectatori ținând să fie prezenți la cel mai important meci programat în această primăvară pe Areni. A fost ca-n vremurile bune ale Forestei, o atmosferă de zile mari, în care fondul sonor a fost asigurat de galeria giuleșteană, formată din circa 3-400 de fani.

Nici bine nu a început meciul că prim-planul camerelor celor două televiziuni de sport prezente ieri pe Areni s-a mutat de pe jucători pe suporteri. Era minutul 6, când un “ultras” giuleștean a capturat steagul de gard al brigăzii sucevene “Cohors Dacorum”, a transversat tot terenul, iar după ce i-a surprins pe toți politiștii comunitari dormind în bocanci pe pista de atletism, a mai sărit o dată gardul și s-a oprit în cealaltă peluză, fiind reținut cu greu de forțele de ordine din tribune.Rapid CFR - Rapid (3)

500 de lei amendă și interdicția de a mai intra pe stadioanele din România timp de un an de zile l-a costat pe tânărul în vârstă de 23 de ani, originar din Râmnicu Vâlcea, gestul terebilist de la meciul de ieri.

Pe gazon, odată reluat jocul, “ceferiștii” au ridicat pentru prima oară publicul în picioare în minutul 10, când Apostol a șutat plasat de la 18 metri, dar portarul Drăghia a fost pe fază și a boxat mingea în lateral.

Cu un adversar bine așezat în teren în fața lor, giuleștenii au găsit cu greu culoarele spre poarta apărată de Hânțăscu. A reușit-o Nkoyi în minutul 32, dar șutul congolezului a trecut mult peste transversală.

In jumătatea opusă, trupa antrenată de Costel Ilie a avut două șanse de a deschide scorul pe finalul primei reprize, dar execuțiile lui Dănilă au ocolit de fiecare dată ținta, astfel că a rămas 0-0 până la pauză.

Sfrijan, folosit ieri pe postul de fundaș central, a semnat prima ocazie din repriza secundă, șutând puternic, peste bară, de la 30 de metri. In minutul 55, publicul sucevean a amuțit. Nkoyi a primit o pasă în careu, a șutat printre picioarele unui apărător advers, dar mingea s-a scurs milimetric pe lângă poartă. Peste doar cinci minute, “ceferiștii” au avut din nou șansă, Raul Costin nimerind bara transversală cu un voleu din 16 metri, la o fază în care Hânțăscu a rămas spectator.

La poarta opusă, în minutul 64, Apostol l-a testat pe Drăghia cu o lovitură de cap din opt metri, dar mingea a fost reținută cu ușurință de goalkeeperul oaspeților. Avea să fie ultima ocazie notabilă a echipei sucevene, care făcut și mai mult pasul înapoi odată cu trecerea timpului. De partea cealaltă, trupa lui Dan Alexa a forțat golul, dar Hânțăscu s-a opus în două rânduri la execuțiile lui Nkoyi și Morar.

Giuleștenii puteau pleca cu toate punctele de pe Areni, dar s-a opus Sfrijan, stoperul de ocazie al gazdele reușind în minutul 88 să respingă mingea de pe linia porții la o lovitură de cap trimisă de Cruz.Rapid CFR - Rapid (1)

S-a terminat 0-0, iar formația suceveană scapă neînvinsă și din cea de-a doua întâlnire directă disputată în acest sezon în fața giuleștenilor. Singurul lucru care a lipsit ieri, pe Areni, a fost golul.

Rapid Suceava: Hânțăscu – D. Bălan, D. Ciobanu, Sfrijan, Semeghin – Golofca (Mateiciuc ‘83), Dănilă, Aeroaiei, G. Apostol (Gheorghiciuc ‘72) – I. Plămadă – M. Negru (Tudorache ‘78). Antrenor: Costel Ilie.

Rapid București: Drăghia – Kușnir, Robuste, Fran Cruz, Fota – R. Costin, Luque – Tudoran (G. Ganea ‘76), N’Koyi (Potecea ‘85), I. Popa (M. Martin ‘59) – V. Morar. Antrenor: Dan Alexa.

Dan Alexa se aștepta la o replică dârză din partea sucevenilor

Dan Alexa se aștepta la un meci greu la Suceava. Așa a și fost, din moment ce formația giuleșteană a plecat cu un singur punct de pe Areni. “A fost un meci așa cum mă așteptam, în fața unei echipe din Suceava care s-a apărat cu 10 jucători în spatele mingii, o echipă bine organizată, o echipă și-a propus să nu primească gol și să ne surprindă pe contraatac. A fost foarte mult angajament și de-o parte și de alta, dar fără durițăți. Noi m jucat cu mai mult nerv în repriza a doua, am adus mult mai ușor mingea în fața porții, am avut două situații clare, dar am câștigat doar un punct. Sunt astfel și meciuri. Am venit să câștigăm la Suceava, dar pe un teren greu, este greu să surprinzi un astfel de adversar”, a declarat antrenorul giuleștean.

“Chirurgul” a remarcat atmosfera din tribune și patru dintre jucătorii suceveni. “A fost o atmosferă frumoasă, Rapidul aduce suporteri peste tot. Remarcații sunt Semeghin și Bălan, jucători foarte importanți pentru echipa din Suceava, dar și mijlocașii centrali, Aeroaiei și Dănilă”, a precizat Alexa la conferința de presă de la final.

 Costel Ilie: “Tin să-mi felicit echipa pentru că a făcut un meci bun”

De partea cealaltă, Costel Ilie și-a felicitat elevii pentru rezultat și pentru atitudinea avută în meciul de ieri. “Sunt mulțumit de joc. Tin să-mi felicit echipa pentru că a făcut un meci bun, cu o risipă foarte mare de efort. Ne-am adaptat mai bine la starea terenului. Am preferat un joc de contraatac. Am închis bine culoarele spre poarta noastră și nu le-a dat posibilitatea adversarilor să se apropie. Le-am cerut băieților să se autodepășească pentru că îi vedea o țară întreagă. Jucau împotriva Rapidului, împotriva liderului”, a declarat Costel Ilie.

Tehnicianul “ceferiștilor” i-a lăudat pe cei doi juniori pe care I-a titularizat în meciul de ieri, Aeroaiei și Dănilă. “Copii au valoare, trebuie să-i incurajam, chiar dacă sunt fluctuanți în evoluții. Azi pot să facă un meci mare, mâine pot fi de nerecunoscut. Acum au arătat că ne putem miza pe ei, că nu sunt la număr în lot”, a spus Costel Ilie.

Seful băncii tehnice de pe Areni a mulțumit publicului sucevean și a glumit pe seama momentului din minutul 8, când un fan giuleștean a pătruns pe gazon. “Atmosfera a fost foarte frumoasă. Tinem să mulțumim publicului. Cât despre suporterul care a intrat pe teren, acesta face parte din peisaj. Era bun acrobat. După ușurința cu care a sărit gardul, era bun de angajat la pompieri”, a glumit Costel Ilie.

 Rezultatele etapei a XXIII-a:

Oțelul Galați – Farul Constanța 2-5

SC Bacău – Ceahlăul Piatra Neamț 3-0

Dacia Unirea Brăila – Academica Clinceni 1-0

Gloria Buzău – Dunărea Călărași 0-4

ACS Berceni – CS Balotești 2-2

Rapid Suceava – Rapid București 0-0

Bucovina Pojorâta a stat în această rundă.

Rapid Suceava va sta în runda intermediară de miercuri, “ceferiștii” urmând să revină pe gazon sâmbătă viitoare, când vor primi, tot pe teren propriu, vizita grupării Academica Clinceni. (Dănuț CHIDOVET. Foto: Codrin MALES)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …