Friday , March 29 2024

Rapid a învins Concordia Chiajna, după prelungiri, şi va juca în Liga I


rapid

Rapid Bucureşti a învins pe Concordia Chiajna cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), după prelungiri, sâmbătă seara, pe stadionul ”Dinamo” din Bucureşti, în meci de baraj pentru menţinerea în Liga I de fotbal.

Giuleştenii s-au impus cu emoţii în acest meci de totul sau nimic, prin golurile marcate de Alexandru Coman (84) şi Alexandru Ioniţă II (92), după ce Concordia deschisese scorul în min. 32, prin Daniel Florea.

Concordia, care şi-a creat mai multe ocazii şi mai clare, a jucat în zece oameni din minutul 99, când a fost eliminat Savin, pentru al doilea cartonaş galben. Echilibrul numeric s-a restabilit în min. 114, când a fost eliminat şi rapidistul Ionuţ Voicu.

Rapid a avut prima ocazie mai importantă, în min. 7, când Al. Ioniţă II a reluat cu capul puţin peste poartă. Concordia a replicat imediat şi şutul lui Neagu a fost respins de portarul Drăghia (8). Goalkeeper-ul giuleştean s-a remarcat în min. 16, când l-a blocat pe Zaharia, în poziţie de unu la unu. Ilfovenii au mai ratat prin Florea (25) şi Zaharia (54, 64), dar şi Rapid a avut o şansă notabilă, în min. 64, ratată de Emil Dică.

Drăghia a fost salvator la ocaziile pe care şi le-au creat Florea (75) şi Zaharia (76). Bucurică a fost aproape de restabilirea egalităţii (103), dar a şutat pe lângă poartă.

Finalul a fost incandescent, cu portarul Concordiei, Alberto Cobrea, în careul Rapidului, eliminat pentru lovirea omologului său, Drăghia, după un corner. Oros a văzut şi el cartonaşul roşu în urma incidentelor care au avut loc.

Rapid a terminat pe locul 9 în ediţia trecută de campionat, dar nu a primit licenţa pentru sezonul viitor al Ligii I, în timp ce Concordia a fost prima echipă de sub linia retrogradării (locul 15). Concordia a contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne acest baraj de menţinere în Liga I.

Rapid va juca în prima etapă a Ligii I cu FC Vaslui, în deplasare, pe 22 iulie.

Suporterii giuleşteni au provocat incidente în tribune şi au protestat împotriva conducătorilor fotbalului românesc şi a acestui baraj de menţinere.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …