Saturday , April 20 2024

Raliul Bucovinei revine în circuitul național după o pauză de 30 de ani

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile și va conține trei probe de concurs: una în municipiul Suceava și două în zona Sadova – Sucevița. 70 de echipaje și-au anunțat prezența la start

Caravana Campionatului Național de Raliuri revine la sfârșitul acestei săptămâni în județul Suceava după o pauză de mai bine de 30 de ani.

Raliul Bucovinei, ultima etapă din calendarul competițional 2021, a fost prefațat de o conferință de presă, organizată luni, pe esplanada Cetății de Scaun a Sucevei, în prezența organizatorilor, a sponsorilor și a reprezentaților autorităților locale.

Aflat la a zecea ediție, Raliul Bucovinei va aduna la start un număr record de aproximativ 70 de echipaje, care se vor întrece timp de două zile, pe parcursul a trei probe speciale. Prima va avea loc vineri, pe strada Parcului din municipiul Suceava, între noul sens giratoriu din zona uzinei electrice și Cetatea de Scaun a Sucevei.

Caravana se va muta apoi în zona de munte, unde sâmbătă sunt programate celelalte două probe speciale, pe traseele Sadova – Paltinu, respectiv ieșirea din Ciumârna – intrarea în Sucevița.

Probele de concurs vor fi precedate de antrenamentele oficiale, programate joi, pe strada Gheorghițeni din Vatra Dornei.

Pe perioada evenimentului, pe rutele de concurs va fi restricționată total circulația, atât pentru autovehicole, cât și pentru pietoni.

De asemenea, ca urmare a noilor restricții impuse de autorități pe fondul luptei împotriva pandemiei de COVID, organizatorii au anunțat că nu vor amenaja zone speciale pentru spectatori pe traseul Raliului.

“Ideea organizării unui astfel de Raliu în județul Suceava mi-a venit în urmă cu trei ani. Fiind cu familia în zonă, am descoperit trasee noi, care arată foarte bine și ca suprafață de concurs. Acum, noi, cei de la XS Motorsport, venim în Bucovina cu toate cunoștințele în materie de organizare de raliuri la cel mai înalt nivel și suntem convinși că ne vom bucura de un eveniment reușit, mai ales că avem parte de susținerea autorităților, cărora le mulțumim și le apreciem implicarea”, a declarat Dan Codreanu, managerul Raliului Bucovinei.

“Este foarte greu de organizat evenimente sportive în această perioadă. E bine totuși că acest Raliu poate avea loc, din păcate, fără spectatori. Consiliul Județean Suceava încurajează astfel de evenimente, pentru că ele contribuie la promovarea Bucovinei. Sper să aibă continuitate, iar anul viitor să avem parte și de public. Pe această cale, fac în aceste zile un apel la un raliu al vaccinării”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Neculai Barbă.

Prezent la conferința de presă de luni, primarul Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a venit cu propunerea ca una dintre etapele de anul viitor să aibă loc pe Transrarău, pe coborârea de pe drumul Izvorul Alb.

De asemenea, viceprimarul Municipiului Vatra Dornei, Marius Râpan își dorește pe viitor organizarea unui Raliu în bazinul Dornelor.

Raliul Bucovinei este a X-a etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano 2021 și este organizat de XS Motorsport în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, primăriile municipiilor Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Toyota este mașina oficială a competiției. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …