Rafael Nadal revine în turnee. Spaniolul va juca la Beijing şi Shanghai

reportersite
26 septembrie 2014, 11:43

nadalTenismanul spaniol Rafael Nadal l-a învins pe francezul Jo-Wilfried Tsonga într-un meci demonstrativ, joi, la Astana, şi a anunţat că va participa la turneele de la Beijing şi Shanghai.

„După fiecare accidentare am o motivaţie suplimentară. Voi munci pentru a ajunge la forma cea mai bună, la nivelul de dinainte”, a declarat Nadal, care s-a impus în meciul cu Tsonga, scor 6-7 (2/7), 6-3, 6-4.

El a adăugat că se pregăteşte pentru turneele de la Beijing (începe la 29 septembrie) şi Shanghai (5 -12 octombrie): „Voi juca la Beijing şi Shanghai. Scopul meu este să joc şi să mă antrenez cât mai mult în acest final de sezon”, a precizat Nadal.

Accidentat la un antrenament la finalul lunii iulie, Nadal nu a putut participa la US Open, dar nici la turneele Masters de la Toronto şi Cincinnati, unde era deţinătorul titlurilor.

Nadal a cedat la începutul lunii iulie locul 1 mondial sârbului Novak Djokovici, după ce acesta s-a impus la Wimbledon. Spaniolul a fost învins în optimi la Wimbledon de australianul Nick Kyrgios, iar de atunci nu a mai evoluat la nicio competiţie.