Thursday , March 28 2024

Radwanska a castigat turneul WTA de la Beijing

radwanska

Poloneza Agnieszka Radwanska a castigat turneul WTA de la Beijing, dupa ce invins-o in finala pe britanica Johanna Konta, scor 6-4, 6-2.

Meciul a fost controlat in intregime de tenismena din Polonia, cu toate ca britanica de 25 de ani a obtinut primul game din fiecare set.

Radwanska s-a distantat la 5-2 in primul set, dupa care britanica a parut ca-si revine, insa poloneza a castigat in cele din urma cu 6-4.

In setul al doilea, poloneza s-a distantat rapid la 5-1, dupa care Konta a avut o rabufnire de orgoliu, dar nu a mai putut face nimic, pierzand finala cu 4-6, 2-6.

Dupa acest meci, Radwanska si-a consolidat pozitia a treia in ierarhia WTA si a urcat pe acelasi loc si in clasamentul pentru Turneul Campioanelor, devansand-o pe Simona Halep.

De altfel, in ambele clasamente, primele 7 jucatoare sunt aceleasi, in ordine – Angelique Kerber, Serena Williams, Agnieszka Radwanska, Simona Halep, Karolina Pliskova, Garbine Muguruza si Madison Keys.

In schimb, Konta a urcat pe locul 9 in clasamentul WTA, cel mai bun al carierei, fiind pentru prima oara in ultimii 32 de ani cand o britanica intra in Top 10. De asemenea, a urcat pe 8 in clasamentul pentru Turneul Campioanelor, ultimul care asigura calificarea, cu 10 puncte mai multe decat slovaca Dominika Cibulkova.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …