Wednesday , May 8 2024

Rădăuțeanca Mădălina Amăistroaie va reprezenta România în proba de tir cu arcul din cadrul Jocurilor Europene

Președintele Federației Române de Tir cu Arcul, Cornel Milan, așteaptă o evoluție la cel mai înalt nivel și o clasare pe locurile 5-8 din partea celor doi sportivi, rădăuțeanca Mădălina Amăistroaie și Mario țâmpu, care ne reprezintă la Jocurile Europene din Polonia (21 iunie – 2 iulie).


”Doar locul întâi obține calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 și nu putem avea pretenția asta de la doi copii, unul de 19 și altul de 20 ani. Noi ne așteptăm să se claseze undeva între locurile 5 și 8, și fata și băiatul, iar la echipe, pentru că vor face o echipă mixtă, ne-am dori tot așa un loc 6-8. Aceste obiective ar fi posibile, chiar dacă sunt undeva la target-ul de sus la ce valoare au, dar așteptăm multe lucruri de la ei. Depinde și de conjunctură, de norocul și culoarul pe care îl au, cu cine te lupți acolo. Dar se pot obține aceste rezultate. Acolo în Polonia doar locul întâi obține calificarea directă și nu se dau puncte de calificare în rest. Urmează apoi Campionatul Mondial de la Berlin, acolo primii trei se vor califica la Olimpiadă, iar următoarele locuri obțin puncte. Dar acolo va fi mult mai greu ca la Jocurile Europene. Ei sunt acum plecați la un concurs în Columbia, tot pentru a strânge puncte de calificare olimpică. Ei fiind așa de tineri e greu să câștige un concurs important, dar prin participare și prin adiția de puncte pe care le vor reuși cu siguranță că vor avea șansa lor”, a declarat Cornel Milan.

Ca fapt divers, șeful FRTA a amintit că Mario țâmpu a fost primul sportiv român care a obținut calificarea la Jocurile Europene de la Cracovia.

Mădălina Amăistroaie (CSS Rădăuți) și Mario țâmpu (CSM Deva), în proba de arc olimpic și pe echipe mixte, vor reprezenta România la Jocurile Olimpice, însoțiți de antrenorul Viorel Habian. La 18 ani, Amăistroaie a participat la JO de la Tokyo și s-a clasat a 37-a.

La Jocurile Europene, 124 de sportivi din 36 de țări participă la opt probe la tir cu arcul, patru individuale și patru pe echipe, între 23 și 29 iunie.

România a fost reprezentată până acum doar de două ori la tir cu arcul la Jocurile Olimpice, la Moscova 1980 și Beijing 2008. La Moscova, Aurora Chin s-a clasat pe locul 13 și Andrei Berki pe 15, iar la Beijing, Alexandru Bodnar a ocupat locul 31.

Vezi si

Bucovina Rădăuți și-a asigurat prezența la barajul de promovare în Liga a II-a

Bucovina Rădăuți și-a asigurat și din punct de vedere matematic prezența la barajul de promovare, …